Fursecuri limbi de pisica. Reteta de cofetarie: simple, gustoase si foarte fragede

Fursecuri limbi de pisica. Reteta de cofetarie: simple, gustoase si foarte fragede

Fursecuri limbi de pisica. Reteta de cofetarie: simple, gustoase si foarte fragede

Le poti prepara foarte rapid si atunci cand vin prietenii in vizita sau se strange familia la povesti. Le mai poti prepara si pentru un platou cu fursecuri, cu ocazia diferitelor evenimente speciale sau chiar de Sarbatori.

Descopera mai jos reteta detaliata cu lista de ingrediente si mod de preparare pas cu pas.

Un hotel emblematic al Bucurestiului a fost vandut si isi va schimba denumireaFursecuri limbi de pisica - Ingrediente3 albusuri de oua mari200 gr zahar pudra200 gr smantana pentru frisca cu peste 30% grasime200 gr faina 000un praf de sare1 pastaie de vanilie sau o lingurita cu extract.Reteta fursecurilor limbi de pisica - Mod de preparare

Mai intai, vei pregati toate ingredientele necesare aluatului pentru fursecuri. Albusurile de oua au nevoie de un timp de relaxare la temperatura camerei, pentru a se bate bine. Nu uita ca smantana pentru frisca are nevoie de un timp de racire, daca nu o ai deja in frigider.

Trece faina prin sita intr-un bol de framantare si amestec-o cu zaharul pudra. Opreste 3 linguri din zaharul pudra pentru bezeaua de albusuri. Pregateste o tava de cuptor in care pui hartie de copt, daca iti lipseste tava speciala cu forme specifice acestor fursecuri. Mai pregateste si un saculet de decorat prajituri si porneste cuptorul la 180 de grade Celsius. Cand ai ingredientele pregatite, poti incepe prepararea aluatului.

Condimentele secrete care schimba total gustul broccoli. Retete de la Chef HadadCum prepari aluatul si coci fursecuri limbi de pisica

Peste amestecul de faina cu zahar pudra din bol, adauga smantana rece si vanilia. Foloseste mixerul sau un tel si amesteca energic ingredientele pana obtii un aluat moale si omogen.

Presara sare peste albusuri si mixeaza-le pana cand devin spumoase. Adauga treptat cele trei linguri de zahar oprite si amesteca pana cand bezeaua devine ferma. Incorporeaza bezeaua in aluat, adaugand-o lingura cu lingura, in timp ce amesteci cu telul sau cu mixerul.

Pentru a forma fursecurile pune compozitia in saculetul de decorat. Creeaza in tava, pe hartia de copt, bastonase lungi de 4 cm si late de 1 cm. Iar daca ai tava cu forme speciale, umple-le pe acestea cu aluat. Pune tava in cuptorul incalzit si coace fursecurile pentru 5-6 minute, la 180 de grade Celsius. Nu le rumeni in exces, pentru ca devin casante.

Citeste continuarea aici

,,Fursecurile nevinovate", care nu ingrasa deloc. Cea mai simpla reteta, gata in doar 15 minute

Comments