Gabriel Zetea: Preasfintia Sa, Iustin Sigheteanul, a fost prezent la sedinta festiva a Consiliului J...

sedinta-festiva1Ultima sedinta din anul 2016 a Consiliului Judetean Maramures a avut loc joi, 22 decembrie, de la ora 13.00, in cadru festiv. Debutul sedintei a fost unul deosebit, in intreaga incapere rasunand glasurile colindatorilor Ansamblului Folcloric National ”Transilvania”, sositi pentru a vesti nasterea Mantuitorului.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a dorit sa multumeasca reprezentantilor Ansamblului ”Transilvania”, in numele executivului si al consilierilor judeteni, pentru tot ce au facut si fac pentru promovarea traditiilor Maramuresului. ”Multumim pentru daruirea cu care reprezentanti Maramuresul in tara si peste hotare si va dorim sa ajungeti la un nivel si mai inalt. Consiliul Judetean Maramures este si va ramane aproape de voi”, a declarat seful administratiei judetene.

Un alt moment extrem de important a reprezentat prezenta in sala a Episcopului Maramuresului si Satmarului, Preasfintia Sa Iustin Sigheteanul, care a transmis gandurile sale bune tuturor consilierilor judeteni, dar si maramuresenilor de pretutindeni.

Noul episcop al Maramuresului si Satmarului a vorbit despre perioada de doliu prin care a trecut Episcopia si despre cei peste 20 de ani pe care Prea Sfantul Parinte Iustinian i-a dedicat bisericii si celor sfinte, inainte de trecerea sa la cele vesnice. Totodata, Preasfintia Sa, Iustin Sigheteanul si-a exprimat speranta ca si pe viitor, cele doua institutii, Consiliul Judetean si Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului vor conlucra la fel de bine si cu proiecte duse la sfarsit.

Episcopul a prezentat un proiect inedit pe care si l-a propus la inceput de mandat, acela ca, in cladirea aflata in vecinatatea Catedralei, sa fie infiintat un spital de pediatrie si spera sa obtina atat ajutorul administratiei judetene, cat si al parlamentarilor de Maramures. A motivat dorinta sa explicand ca Sfantul Iustin, al carui nume il poarta, se sarbatoreste, an de an, la 1 iunie, Ziua Internationala a Copilului.

Gandurile sale bune transmise la final de an au avut in vedere reprezentantii fiecarei unitati administrativ teritoriale a judetului, dar si fiecare maramuresean. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a dat asigurari ca cele doua institutii, Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului si Consiliul Judetean vor colabora foarte bine si pe viitor si si-a exprimat speranta ca, anul 2017 va fi un an mai bun, dupa zbuciumul care a fost in 2016.

Cinci puncte si un proiect suplimentar pe ordinea de zi, votate in unanimitate

Ultima sedinta din acest an a Consiliului Judetean a avut doar cinci puncte si un punct suplimentar pe borderoul ordinii de zi, toate proiectele propuse fiind votate de consilierii prezenti. Primul proiect a facut referire la modificarea anexei Hotararii Consiliului judetean Maramures 23/2016 pentru aprobarea Planului de intretinere, reparatii curente si periodice pe reteaua de drumuri judetene in anul 2016 si pentru aprobarea Programului suplimentar privind lucrarile de intretinere si reparatii curente si periodice pe reteaua de drumuri judetene in anul 2016, proiect votat in unanimitate de cei 33 de consilieri judeteni prezenti.

Tot cu unanimitate de voturi s-au votat proiectele doi si trei, respectiv atribuirea licentelor de transport pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate, precum si aprobarea regulamentului de organizare si functionare al Revistei de cultura ”Nord Literar”.

La punctul 4, cel privind modificarea Statului de functii al Bibliotecii judetene ”Petre Dulfu” Baia Mare, consilierul judetean Teodor Ardelean, director al institutiei de cultura s-a abtinut de la vot, insa colegii sai au aprobat proiectul in unanimitate. Tot cu 33 de voturi din 33, au fost adoptate hotararile privind Planul de ocupare a functiilor publice pentru anul 2017, dar si cofinantarea cu 10% a unor investitii finantate in anul 2017 prin transfer de la Ministerul Sanatatii.

La proiectul suplimentar aflat pe ordinea de zi, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a precizat faptul ca, cele doua institutii medicale aflate in subordinea Consiliului Judetean, respectiv Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare si Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare au prezentat planul investitiilor pe care doresc sa le realizeze in 2017, cu finantari de la Ministerul Sanatatii. In situatia in care acestea proiecte vor fi aprobate la nivel central, Consiliul Judetean se angajeaza sa contribuie cu cofinantarea de 10%.

Ganduri bune transmise maramuresenilor de fiecare grup parlamentar din Consiliul Judetean Maramures

Sedinta s-a incheiat cu un mesaj transmis de reprezentantii fiecarui grup parlamentar din Consiliul Judetean Maramures, un mesaj de ganduri bune, sarbatori frumoase si un an mai bun pentru fiecare maramuresean. Din partea gupului PSD a vorbit consilierul judetean Anton Rohian, in numele grupului UDMR s-a adresat celor prezenti Gyongyike Bondi, care a transmis cetatenilor Maramuresului de etnie maghiara urarea de ”Craciun Fericit” si in limba maghiara, in timp ce din partea grupului PNL a vorbit consilierul judetean Marinel Kovacs.

Acesta a aratat ca PNL este singurul partid aflat in opozitie in Consiliul Judetean, ca in aceste sase luni au facut o opozitie constructiva si, in urma votului romanilor si al maramuresenilor exprimat in 11 decembrie, vor continua sa ramana in opozitie si in anii urmatori. Reprezentantul PNL a subliniat, insa, ca vor colabora pentru toate proiectele Maramuresului. Din partea Coalitiei pentru Baia Mare a vorbit Cristian Anghel, urmat la cuvant de vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Lucian Morar.

Reprezentantul executivului a multumit colegilor pentru colaborarea celor sase luni scurse de la alegerile locale si a urat sarbatori fericite fiecarui locuitor al judetului. Discursul sau a fost urmat de cel al vicepresedintelui Ioan Doru Dancus, care a aratat ca, in aceste luni, Consiliul Judetean a dat dovada de forta si de echilibru. Vicepresedintele CJ Maramures si si-a exprimat convingerea ca, in anul care vine, activitatea tuturor va fi una si mai vizibila si pozitiva, construita pe un buget mai generos.

Ultimul discurs a apartinut presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, care a multumit colegilor din executiv, consilierilor judeteni, directorilor institutiei, dar si fiecarui reprezentant al aparatului propriu al CJ, institutiilor aflate in subordine, dar si institutiilor partenere pentru intreaga colaborare, dorindu-le tuturor un Craciun Fericit si La Multi Ani.

Biroul de presa al Consiliului Judetean Maramures

sedinta-festiva2

sedinta-festiva

sedinta-festiva-4

sedinta-festiva-3

Comments