Galuste cu capsuni, desertul delicios, simplu si rapid de preparat

Galuste cu capsuni, desertul delicios, simplu si rapid de preparat

Galuste cu capsuni, desertul delicios, simplu si rapid de preparat

Iata o reteta simpla si delicioasa pentru galuste cu capsuni:

Ingrediente:

250 g capsuni proaspete200 g faina2 oua100 ml lapte50 g zahar1 lingura uleiUn praf de sare

Instructiuni:

Spala si curata capsunile. Taie-le in bucati mici si pune-le intr-un castron. Adauga 25 g de zahar si lasa-le sa se macereze timp de aproximativ 15 minute, astfel incat sa elibereze sucul.

Intre timp, pregateste aluatul pentru galuste. Intr-un bol, amesteca faina cu sarea si cele 25 g de zahar ramase. Fa o adancitura in mijlocul amestecului si adauga ouale batute usor. Amesteca treptat ouale cu faina, adaugand laptele treptat, pana obtii un aluat omogen si lipicios.

Incinge apa intr-un vas mare, adaugand o lingura de ulei si un praf de sare. Aceasta va ajuta la evitarea lipirii galustelor.

Cu ajutorul unei linguri sau al mainilor ude, formeaza galuste mici din aluat si pune-le in apa clocotita. Galustele vor creste si se vor ridica la suprafata apei cand sunt fierte. Lasa-le sa fiarba timp de aproximativ 2-3 minute, apoi scoate-le din apa cu o spumiera si aseaza-le intr-un castron adanc.

Cand ai terminat de fiert toate galustele, adauga capsunile macerate si sucul lor peste galuste. Amesteca usor pentru a combina galustele cu capsunile si a le inmuia in siropul lor natural.

Poti servi galustele cu capsuni calde sau le poti lasa sa se raceasca si sa le servesti ca desert rece. De asemenea, poti adauga frisca sau inghetata de vanilie pentru a le completa gustul.

Aceasta este o reteta simpla si rapida pentru galuste cu capsuni. Poti ajusta cantitatea de zahar in functie de preferinte si de dulceata capsunilor.

Comments