Galuste cu prune - reteta ,,ca la bunica". Cum le prepari ca sa iasa delicioase

Galuste cu prune - reteta ,,ca la bunica". Cum le prepari ca sa iasa delicioase

Galuste cu prune - reteta ,,ca la bunica". Cum le prepari ca sa iasa delicioase

REtETA GALUSTE CU PRUNE. Ingrediente:

12 prune uscate500 ml vin rosu2-3 linguri zahar tos1 lingurita coaja de lamaie300 g cartofi1 lingura ulei1 ou100 g faina50 g unt3-4 linguri pesmet2 linguri nuca sau migdale pisatezahar pudra vanilatsare

REtETA GALUSTE CU PRUNE. Mod de preparare:

Vinul se fierbe, se indulceste dupa gust si se aromeaza cu coaja de lamaie. Se adauga prunele uscate, spalate, se lasa sa dea cateva clocote, apoi se acopera si se lasa 3-4 ore, sa se inmoaie. Daca au samburi se curata si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Cartofii fierti se zdrobesc si se amesteca cu uleiul. Cand se racesc, se adauga faina si oul. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se intinde intr-o foaie groasa de 2 - 3 cm, care se imparte in 12 bucati.

Prunele scurse se dau prin pesmet si se imbraca in aluat. Se dau prin faina si se pun pe rand intr-o oala de 3 l cu apa clocotita. Se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic, 10 - 15 minute, apoi se ia de pe foc si se mai lasa acoperite, inca 15 minute.

Galustele fierte se scot din apa si se lasa la scurs. Se tapeteaza cu pesmet rumenit in unt si nuca pisata, apoi se pudreaza cu zahar.

Comments