George Simion: Festivismul lui Marcel Ciolacu si al celor din coalitia PSD-PNL se naruie treptat, pe...

"Aproape de miezul noptii, Marcel Ciolacu a avut o tresarire: a tinut sa ne anunte ca a <> si ca Austria face un pas inapoi in privinta Schengen. Au sarit toate trompetele pesediste pe El Lider Maximo ca sa aplaude victoria Schengen. Doar ca, miezul noptii a trecut, dimineata a venit si cu totii si-au dat seama ca in anuntul lui Marcel sunt fisuri...multe fisuri", a afirmat George Simion, intr-un comunicat de presa transmis duminica.

El a adaugat ca "lucrurile nu sunt nici pe departe clarificate cu privire la Schengen".

"A fost recent un Consiliu JAI in cadrul caruia Austria a spus un mare <> Romaniei. De asemenea, Nicole de Moor, secretar de stat pentru migratie si azil in guvernul Belgiei, a declarat saptamana aceasta ca exista discutii despre extinderea spatiului Schengen in viitor (deci nu acum!!!), dar ca mai intai sistemul insusi trebuie reformat! (nu stim cand)", a aratat liderul AUR.

Potrivit acestuia, sunt doua aspecte care fac ca "discursul lui Marcel Ciolacu de Buzau sa devina golit de continut".

"A doua chestiune: problema cea mai mare cu privire la Spatiul Schengen, acolo unde Romania are cele mai mari pierderi economice, este pe zona de transport rutier, adica in privinta granitelor terestre. Accederea doar cu spatiul aerian nu va rezolva nici pe departe cozile pe care trebuie sa le indure transportatorii romani, dar nici pierderile financiare pe care acestia le sufera. Practic, nu se rezolva nimic. Suntem de acord sa intram in Schengen chiar si cu spatiul aerian, dar nu cu pretul de a ramane fara un termen bine stabilit pentru granitele terestre, pentru transportul rutier! Daca Marcel Ciolacu si coalitia PSD-PNL accepta acest fruct otravit al Austriei, de a ne bucura la aderarea cu spatiul aerian doar pentru a ne inchide gura, dar fara a sti sigur cand vor fi ridicate granitele terestre, atunci vom asista la o uriasa tradare a intereselor Romaniei", a sustinut el.

George Simion a continuat intrebandu-se "care este pretul acestei <> din partea Austriei"?

"Ce oare au promis Marcel Ciolacu, PSD si PNL austriecilor? Ce le-au mai dat la schimb doar ca sa se laude putin in tara inainte de anul electoral 2024? De asemenea, ce conditii a pus Austria pentru a fi de acord cu aceasta aderare cu spatiul aerian? Sunt intrebari legitime la care romanii au nevoie de raspunsuri! Probabil ca iar vom afla ca Guvernul PSD - PNL a fost de acord cu renuntarea la o parte din resursele tarii, vom descoperi ca avem noi de platit bani Austriei si nu invers. Festivismul lui Marcel Ciolacu si al celor din coalitia PSD-PNL se naruie treptat, pe masura ce luam si analizam toate elementele ce tin de aderarea la Schengen. In doar cateva ore de la <> ne dam seama ca Marcel Ciolacu si pesedisto-penelistii au inghitit ca niste gusteri un mare nimic din partea Austriei, care doar spera sa scape de presiunea romanilor", a conchis Simion.

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat, sambata seara, ca Austria "si-a flexibilizat pozitia in ceea ce priveste spatiul Schengen si este de acord cu ridicarea granitelor aeriene pentru Romania". "Asta inseamna ca romanii nu vor mai sta la cozi interminabile atunci cand zboara in interiorul Uniunii Europene", a explicat el.

Comments