George Simion si-a lansat candidatura la prezidentiale in ropote de aplauze. Ce a spus in cadrul dis...

Inainte de a-si sustine discursul, George Simion a fost validat de cei prezenti la congresul AUR, prin ridicare de mana, drept candidat al partidului la alegerile prezidentiale.Acesta si-a facut intrarea pe scena evenimentului de la Arenele Romane in acordurile melodiei "Fie sa renasca" a trupei Phoenix."Am tot auzit ca presedintele Romaniei este ales de undeva de peste Ocean, de la ambasade. Eu cred ca mai este timpul sa fie si cum vrem noi, nu doar cum vor altii. Am tot auzit care e candidatul nemtilor, candidatul francezilor, care e candidatul americanilor, care e candidatul rusilor. I-am vazut cum fac sluj pe acolo pe la ambasade. Eu vreau sa va zic ca George Simion vrea sa fie presedintele romanilor, si atat. Ambasadorii, sa vorbim, sunt bine-veniti, dar nu la ambasadele lor, ci in birourile noastre. (...) Este timpul, dragi prieteni, ca presedintele Romaniei sa fie ales, aici, la Bucuresti. Este timpul ca sa nu mai fim tratati ca o colonie de mana a doua, este timpul nostru, este timpul ca noi, o tara bogata, sa nu mai avem o populatie saracita", a transmis George Simion.

El a promis ca atunci cand va fi presedinte toate companiile austriece care activeaza in Romania "vor fi controlate corespunzator pana in momentul intrarii noastre in Schengen".Legat de programul sau pentru Romania, Simion a anuntat ca saptamana viitoare va prezenta solutia cu care AUR vine la guvernare, solutia "improprietaririi romanilor"."Programul de reconstructie a Romaniei, prin constructia a 1 milion de apartamente la preturi accesibile. Vor spune unii si altii, dar, vai, nu este posibil! Este posibil, prin mult, mult efort si noi stim sa depunem efort si noi stim sa fim harnici", a afirmat Simion."E timpul pentru un presedinte energic, nu pentru ficusi, nu pentru imbuibati, nu pentru turisti. Vremea lor a trecut", a transmis presedintele AUR.Liderul AUR a promis ca va fi presedintele care va reduce "taxarea muncii si aparatul birocratic inutil"."Voi fi presedintele care va asculta si voi fi presedintele care se lupta pentru voi. Maxim 300 de parlamentari, maxim 12 ministere. Este timpul ca statul sa lucreze pentru voi, nu voi pentru stat", a mai declarat el.

Totodata, el a promis ca se va lupta "pana la capat" pentru romanii care, in ultimii 34 de ani, au fost "mintiti, batjocoriti si uitati".

Aurelian Pavelescu (PNtCD) si-a anuntat candidatura la prezidentiale: ,,E o decizie foarte grea""Pentru fratii si surorile noastre din Diaspora care au ales calea pribegiei in cautarea unui trai mai bun. Pentru bunicii nostri care traiesc de la o pensie la alta, pentru tinerii care-si cauta libertatea intr-o lume din ce in ce mai afectata. (...) Pentru voi, va promit ca nu fac niciun pas in spate, ati vazut avem bebe mic, Radu, voi lupta pentru el si pentru toti copiii Romaniei care merita un viitor in tara lor, pentru ca sa nu mai fim o tara unde exista copii care se culca flamanzi sau care sunt abuzati sau traficati", a precizat acesta.O alta promisiune a liderului AUR a fost ca va lupta impotriva "nedreptatilor din justitie si pentru ca magistratii sa-si asume raspunderea"."Voi lupta pentru servicii secrete si institutii de forta care sa serveasca patria lor, Romania, nu sa ne transforme in suspecti, in urmariti si in servitori ai altor state", a mai spus Simion.

Potrivit acestuia, romanii nu trebuie sa intre in razboi si, mai ales, in razboaiele altora. ''Vrem liniste in tara si pace in lume. Candva, nu demult, am putut sa fim promotorii si mediatorii pacii, vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat", a adaugat George Simion.El a dat asigurari ca va fi "un presedinte drept"."Meritati ca presedintele vostru nu sa fie turist prin cine stie ce tari, ci sa fie, aici, printre voi, printre problemele voastre, sa va asculte si sa lupte pentru voi. Puterea, in 2024, este la voi si trebuie sa luptam pentru ei, pentru copiii nostri. Romani, este timpul sa spuneti ce vreti. Sunt George Simion, am 37 de ani, si refuz sa ingenunchez in fata tradatorilor de neam si de tara. Daca si voi refuzati sa mai stati in genunchi in fata lor in urmatoarele trei luni, surorilor si fratilor, este timpul sa luptam. Voi sunteti aurul tarii. (...) Impreuna vom castiga si vom lupta impotriva partidului comasat. Dumnezeu sa binecuvanteze Romania!", a incheiat Simion.Evenimentul de lansare a candidaturii lui George Simion la prezidentiale a debutat cu imnul national interpretat la nai de catre Nicolae Voiculet.La eveniment au fost prezenti peste 8.000 de participanti, potrivit organizatorilor.

Document exploziv: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei. Edi Rama, implicat intr-o retea de droguri si trafic de persoane. Anca Alexandrescu: Lucrurile merg si catre o zona de MAFIE

Comments