Ger in Maramures: Serviciile de utilitate publica pentru cetateni sunt asigurate in judet

Ger in Maramures: Serviciile de utilitate publica pentru cetateni sunt asigurate in judet

Ger in Maramures: Serviciile de utilitate publica pentru cetateni sunt asigurate in judet

La videoconferinta de luni, 26 februarie, a conducerii Ministerului Afacerilor Interne cu prefectii, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne si Directiei de Sanatate Publica Maramures au fost discutate aspecte referitoare la conditiile meteorologice nefavorabile, se arata intr-un comunicat al Prefecturii.

"In judetul Maramures sunt asigurate pentru persoanele fizice si juridice servicii de utilitate publica (alimentare cu energie electrica, gaz, apa, comunicatii). Nu au fost solicitari pentru suspendarea cursurilor la unitatile de invatamant.

Nu am avut persoane care sa aiba probleme de sanatate, din cauza temperaturilor scazute si sa solicite sprijinul/ajutorul serviciilor medicale de urgenta (SMURD si Ambulanta). Au fost intocmite listele si sunt monitorizate persoanele dializate, respectiv insarcinate din judet (351 persoane dializate si 107 persoane insarcinate, din care 81 in ultimele luni de sarcina). Sunt asigurate stocurile de material antiderapant pentru interventie pe drumurile publice din judet.

Avem aprobat planul de masuri si de interventie pentru perioada de iarna, CJSU este activat si pregatit sa intervina in sprijinul cetatenilor. Avem in atentie persoanele fara adapost si am solicitat autoritatilor locale masuri de preluare in centre si cazarea acestora in perioadele cu temperaturi scazute, care le pot pune in pericol viata si sanatatea", a spus prefectul Vasile Moldovan.

Prognoza meteorologica prevede ca vremea va ramane in continuare geroasa, mai ales noaptea si dimineata, inclusiv pana la data de 2 martie, iar in aceste conditii este posibila prelungirea avertizarilor meteorologice.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a solicitat evaluarea stocurilor de medicamente si materiale sanitare la nivelul spitalelor, evaluarea bolnavilor cronici, copiilor cu afectiuni, persoanelor cu nevoi speciale si persoanele dializate
Recomandam populatiei sa tina cont de recomandarile autoritatilor si medicilor, sa evite deplasarile care nu sunt necesare, sa evite expunerea la temperaturile negative extreme (ger) si sa anunte autoritatile daca se confrunta cu probleme.

ZiarMM

The post Ger in Maramures: Serviciile de utilitate publica pentru cetateni sunt asigurate in judet appeared first on ZiarMM.

Comments