GRADINITA DE VARA – Program de incluziune pentru copiii care traiesc pe Pirita

GRADINITA DE VARA – Program de incluziune pentru copiii care traiesc pe Pirita

Un număr de 30 de copii care trăiesc pe Pirită merg începând de astăzi, 21 iunie, la grădiniță. Cei mai mulți dintre ei nu au mai fost până acum cuprinși în sistemul de învățământ, astfel că pentru a le oferi șansa la educație DGASPC Maramureş, în parteneriat cu SPAS Baia Mare, ISJ Maramureș și Fundaţia HHC România, au dat startul unui program de incluziune școlară pentru aceștia.

În cadrul programului, copiii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani vor participa la activități școlare și educative. O echipă formată din specialiști ai fiecărei instituții implicate vor avea grijă ca în fiecare marți și joi micuții să ajungă la Grădinița nr. 33, de pe str. Dragoş Vodă, locul unde se derulează activitățile.

Copiii vor primi haine și încălţăminte pe care să le poarte în interiorul grădiniței, o masa caldă, oferită de HHC Romania, vor învăța să scrie și să citească, dar se vor şi juca.

Programul conceput pentru micuţi se întinde pe durata a patru ore și se va derula pe tot parcursul verii.

Directorul SPAS Baia Mare, Bogdan Gavra, spune că scopul programului este pregătirea acestor copii, în vederea includerii lor din toamnă în învățământul de masă.

Gavra mai arată că fiecare dintre cei implicați în proiect contribuie la derularea acestuia și că activitățile cu copiii au ca obiectiv principal dezvoltarea de abilități de trai independent, formarea comportamentelor sociale și însușirea de cunoștințe de scris, citit și socotit, la un nivel de bază.

El mai arată că și părinții copiilor sunt cuprinşi în program. În cazul acestora activitățile se speră să conducă mai cu seamă la creșterea gradului de responsabilizare a acestora în legătură cu nevoile copiilor lor, dar și să prevină separarea copilului de familia naturală.

foto arhivă

Comments