GRANITE ,,DESCHISE" - Romania a promis sa accepte de zece ori mai multi refugiati decat in 2015

GRANITE ,,DESCHISE" - Romania a promis sa accepte de zece ori mai multi refugiati decat in 2015

GRANIȚE „DESCHISE”  România și alte șase țări europene au promis să accepte cel puţin de zece ori mai mulţi refugiaţi decât în anul 2015. Aceasta a fost declarația oficialilor americani, citaţi de AFP. Anterior, preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat marţi că 50 de țări şi-au luat un angajament. Angajamentul constă în dublarea, până la sfârşitul anului, a numărului de refugiaţi primiţi, ajungând în total la 360.000.

„Șapte țări – România, Portugalia, Spania, Republica Cehă, Italia, Franța și Luxemburg și-au luat acest angajament. Angajamentul constă în a primi de cel puțin zece ori mai mulți refugiați decât în 2015”.

Informația a ieșit la iveală după ce Barack Obama a anunțat că 50 de state ale lumii vor dubla numărul de refugiați primiți în 2016. „Împreună, țările noastre vor dubla numărul de refugiați pe care îi vom primi la noi, ridicându-l la 360.000 în acest an”, a declarat liderul administrației de la Washington, fără precizări asupra angajamentelor altor state.

„Refugiații, în majoritate femei și copii, fug din fața războiului și terorismului. Ei sunt victime”, a subliniat el.

A-i respinge pe unii dintre ei pentru că sunt musulmani înseamnă „să întărești propaganda teroristă”, a adăugat Barack Obama.

Totodată, Barack Obama a salutat în special rolul Germaniei și Canadei în fața crizei migratorii. Criza a apărut pe fondul războiului care devastează Siria de peste cinci ani.

În plus, Casa Albă a anunțat o creștere cu 4,5 miliarde de dolari în raport cu 2015 a contribuțiilor financiare ale unor țări. Este vorba de țările care s-au reunit în marja Adunării Generale a ONU la New York.

Mai devreme în cursul zilei, președintele SUA a lansat de la tribuna ONU un apel țărilor bogate să se angajeze mai mult. „Chiar și atunci când este dificil din punct de vedere politic”. În cursul anului fiscal 2015-2016, Statele Unite au primit 10.000 de refugiați sirieni.

Sursă

Comments