Greseala pe care o fac toate gospodinele cand prepara salata de vinete

Greseala pe care o fac toate gospodinele cand prepara salata de vinete

Greseala pe care o fac toate gospodinele cand prepara salata de vinete

Ingrediente salata de vinete:

4-5 vinete mediio ceapa mare6-7 linguri uleisare dupa gust

Mod de preparare:

Vinetele se spala si se coc. Cand sunt gata, se scot intr-un castron adanc si se lasa 5-10 minute sa se odihneasca.

Cand sunt suficient de reci pentru a fi manevrate, se curata de coaja si de codita.

Miezul se pune la scurs intr-o sita adanca.

Dupa ce s-au racit bine, vinetele se toaca marunt cu o lingura de lemn, apoi se pun intr-un castron. Uleiul se incorporeaza treptat, cate o lingura pe rand, amestecand continuu. Foarte important! Se foloseste tot o lingura de lemn, si nu de metal, pentru a nu oxida legumele.

La final se adauga ceapa taiata solzisori si se potriveste de sare.

Se pastreaza la frigider.

Comments