Greutatea ideala: Calculati-va greutatea in functie de inaltime

Greutatea ideala: Calculati-va greutatea in functie de inaltime

Greutatea ideala: Calculati-va greutatea in functie de inaltime

Greutatea ideala poate varia de la o persoana la alta si poate depinde de o multime de factori, de la cei genetici si pana la cei care tin de alimentatie sau stilul de viata.

In general, medicii recomanda un calcul minutios al indicelui de masa corporala pentru a stabili care este greutatea ideala a fiecarei persoane. Un numar de kilograme ideal nu trebuie confundat cu o stare de sanatate perfecta, ci trebuie adaptat in functie de necesitatile fiecaruia dintre noi.

Greutatea ideala difera de la persoana la persoana si nu exista un tipar in acest sens. Este important sa va simtiti bine in pielea voastra indiferent de numarul de kilograme, dar si sa puneti mare pret pe starea voastra de sanatate care ar putea depinde de greutatea corporala. Nu va suprasolicitati organismul avand ca scop obtinerea unei greutati ideale, ci disciplinati-va treptat in acest sens.

Trucuri care te pot ajuta sa scapi de gustul amar al vinetelor. Sigur iti vor folosiCum calculam greutatea ideala:

Impartiti valoarea greutatii dvs. (exprimata in kilograme) la patratul valorii inaltimii (exprimate in metri) pentru a calcula greutatea ideala. Veti obtine astfel indicele masei corporale (IMC), parametrul de baza ce permite sa apreciati corespunzator daca sunteti sau nu corpolenti.

O femeie de 60 kg, masurand 1,60 m, va avea un indice corporal de 23,5.IMC = 60:(1,60 X 1,60) = 60: 2,56 = 23,5

Cand IMC este cuprins intre 18,5 si 25, se considera ca greutatea este normala. Sub valoarea de 18,5, cateva kilograme in plus n-ar strica. In schimb, peste 25 incepem sa vorbim despre un surplus de greutate: intre 25 si 30 apar riscurile pentru sanatate, iar peste 30, pericolul este net.

Cat despre valori peste 40, situatia devine chiar foarte alarmanta!

Prin urmare, slabirea devine o necesitate pentru toate persoanele care au un IMC mai mare de 30. Intre 25 si 30, problema se discuta in functie de localizarea grasimii. Daca se afla mai degraba pe abdomen si pe partea superioara a corpului, vorbim de obezitate androida, iar daca se mentine pe nivelul coapselor, de obezitate ginecoida.

Rulada cu ness. Reteta unui desert rafinat si aromat. Simplu si usor de preparat

Pentru a va face o idee generala, aveti posibilitatea sa calculati raportul dintre circumferinta taliei si cea a soldurilor. Stand in picioare, masurati cu un centimetru de croitorie perimetrul taliei, la nivelul buricului, iar valoarea o impartiti la cea a circumferintei soldurilor, masurate unde sunt mai largi. Acest raport trebuie sa se situeze intre 0,64 si 0,85 la femei si intre 0,85 si 1 la barbati. Valori mai mici decat acestea nu reprezinta o drama, chiar in conditiile unui exces ponderal.

Cifrele superioare semnaleaza, din contra, o obezitate de tip android, care poate genera diverse complicatii. Se impune neaparat regimul de slabire.

Cele mai frecvente probleme de sanatate favorizate de surplusul de greutate sunt hipertensiunea arteriala, diabetul, disfunctiile cardiace, respiratorii, dificultati la mers etc.

Inaintea unui regim de slabire sunt necesare consultarea unui medic si efectuarea unui set complet de analize. Adoptarea dietei pentru greutatea ideala se face in functie de rezultatele examenelor chimice.

Citeste continuarea aici

Prune la borcan fara zahar. Reteta simpla si sanatoasa de conservare a fructelor

Comments