GSP: Arena Nationala nu respecta normele de siguranta la incendiu

GSP: Arena Nationala nu respecta normele de siguranta la incendiu

GSP: Arena Nationala nu respecta normele de siguranta la incendiu


Descoperire socanta, la 6 ani ani de la tragedia din ,,Colectiv": toate stingatoarele din interiorul stadionului sunt in afara perioadei de valabilitate a verificarilor periodice obligatorii, informeaza Gazeta Sporturilor.


Arena Nationala e functionala si a gazduit meciuri pe tot parcursul lunii iulie, desi nu respecta normele ISU in vigoare!


Gazeta Sporturilor a descoperit ca extinctoarele care sunt in interior se afla in afara perioadei de valabilitate a verificarilor periodice obligatorii.


Pe etichetele acestora apare ca data de expirare luna iunie 2021, iar hirdantii din stadion au avut ultima verificare cu mai bine de 7 luni in urma, in conditiile in care din iulie s-au disputat meciuri in Supercupa, in Liga 1 si in Conference League.


FOTO: Gazeta Sporturilor

De asemenea, punctele PSI (Prevenirea si stingerea incendiilor) arata deplorabil. Nu sunt dotate cu absolut nimic, usile sunt rupte, doar panzele de paianjeni sunt prezente si doua lazi de nisip, fara alte ustensile necesare.


In plus, zona de acces rezervata masinilor de pompieri, care e marcata special si care chiar poarta un anunt mare ca nu trebuie blocat spatiul respectiv, e ocupata: acolo sunt depozitate lampile care ajuta gazonul la procesul de fotosinteza.


Niciun eveniment, indiferent ca e sportiv sau de alta natura, nu poate fi gazduit de o cladire, daca aceasta nu respecta toate normele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, conform legislatiei in vigoare.


Iar aceste legi au fost inasprite dupa tragedia de la Colectiv, care a avut loc in toamna lui 2015, noteaza Gazeta Sporturilor. &


Primaria Municipiului Bucuresti a incheiat un contract cu firma Fire & Rescue Services, in baza caruia aceasta trebuia sa se ocupe de verificare si validarea, conform normelor ISU, pentru stingatoarele respective.


Firma Fire & Rescue Services a ajuns, in aprilie 2021, in vizorul oamenilor legii, fiind acuzata intr-un dosar instrumentat de procurori, ca, printre altele, bifa fictiv anumite verificari ale echipamentelor de protectie.


Potrivit anchetatorilor, societatea, care a incheiat, incepand cu 2019, contracte cu institutii publice si private de interes national, serviciile prestate nu erau conforme cu legile in vigoare.


Pentru fiecare verificare administratorul incasa intre 250 de lei si 500 de lei. Totul era insa bifat fictiv, acuza anchetatorii, citati de Gazeta Sporturilor.


Societatea infiintata in 2014 a raportat 65 de angajati pentru anul 2020, Balanta indica venituri de 2,8 milioane de euro, cu un profit de aproape 1,5 milioane de euro.


Pe Arena Nationala s-au disputat nu mai putin de 5 partide in luna iulie: Supercupa Romaniei si cate doua jocuri acasa pentru FCSB si Rapid. Ultimul meci a avut loc vinerea trecuta, Rapid - Farul 0-0.&


FOTO: Hepta


Comments