Guvernarea ascute sabiile in PSD Moldova si

Guvernarea ascute sabiile in PSD: Moldova si Transilvania maraie la Liviu Dragnea

Organizațiile PSD din Moldova și Transilvania care nu au reușit să obțină miniștri, secretari de stat și șefi de agenții din subordinea Guvernului iau în calcul să declanșeze o revoltă generală împotriva președintelui partidului, Liviu Dragnea. EVZ a aflat că în partid se poartă discuții informale între parlamentari, lideri locali și primari PSD, despre faptul că partidul ar fi fost „confiscat“ de un grup care ia deciziile singur.

Surse PSD din Ardeal au relatat pentru „Evenimentul zilei“ că filialele județene din Muntenia și Oltenia se răzbună acum pe filialele din Transilvania pentru că în perioada 2012-2015, sub mandatul de președinte al lui Victor Ponta, ardelenii au primit funcții înalte dar nu au avut rezultate în alegeri. „Liderii de la București nu au nevoie de sfaturile noastre, spun că intelectualii fac strategii în loc să aducă voturi“, spun sursele citate.

Miza lui Chirica

În Moldova, social-democrații nemulțumiți se plâng că Liviu Dragnea se consultă doar cu liderii organizațiilor PSD din Dâmbovița, Dolj, Olt, Giurgiu și Teleorman și că a exclus aproape total, de la masa discuțiilor, restul organizațiilor din partid. Surse PSD din Moldova au explicat EVZ că există nemulțumiri și legate de faptul că niciun lider local nu a primit o funcție de mare vizibilitate după alegerile parlamentare. „Nu avem niciun cuvânt în spus la centru“, spun sursele citate.

Vot controversat

Social-democrații din Moldova speră că ieșirile critice ale vicepreședintelui PSD, Mihai Chirica, vor schimba politica impusă în partid de Liviu Dragnea. Chirica este singurul lider central PSD care l-a contestat, public, pe liderul partidului.

Parlamentarii PSD nu au votat, săptămâna trecută, la moțiunea de cenzură depusă de PNL, USR și PMP împotriva Guvernului Grindeanu. Surse din partid au declarat EVZ că decizia a fost luată pentru că Liviu Dragnea nu a vrut să riște ca nemulțumirile din teritoriu să se vadă la vot.

Criticul de serviciu

Liviu Dragnea a fost acuzat, ieri, de vicepreședintele PSD Mihai Chirica, că a pus în pericol PSD. „E nevoie de un alt leadership. A fost un lider de partid bun, a adus PSD cel mai bun scor din ultimii ani, dar e nevoie de o schimbare de atitudine. Politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă“, a spus el la Digi24. Chirica este de părere că partidul ar trebui să organizeze un Congres extraordinar „după ce se liniștesc apele“ cu modificarea legislției penale. „Trebuie să se întâmple unele lucruri destul de profunde nu numai în cazul domnului Dragnea, cred că în cazul PSD în general“, a afirmat Chirica, care susține că nu-și dorește să preia partidul.

Comments