HAMAS a eliberat primii ostatici din Gaza - 13 israelieni, femei si copii, si 12 thailandezi au ajun...

Un numar de 13 femei si copii ostatici israelieni au fost eliberati dupa 48 de zile in captivitate in Gaza. Alaturi de acestia au fost eliberati si alti 12 cetateni thailandezi care erau detinuti de Hamas. Toate cele 24 de persoane au fost preluate de Crucea Rosie in Egipt, a anuntat Biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, relateaza CNN.

Potrivit acordului convenit in cadrul armistitiului, pentru 13 ostatici detinuti eliberati, Hamas a cerut eliberarea din inchisorile israeliene a 39 de palestinieni.

Hamas detinea 240 de ostatici israelieni, in Fasia Gaza, de la atacul armat sangeros pe care l-a comis in Israel la 7 octombrie.

Eliberarea ostaticilor, la schimb cu eliberarea unor palestinieni detinuti in inchisorile din Israel a fost convenita dupa armistitiul stabilit joi, 23 noiembrie.

Breaking News Free at last! 13 women and children Israeli hostages are finally released after 48 days in captivity in Gaza - along with 12 Thai nationals who were also being held by Hamas pic.twitter.com/ibJzb2h1Dl

-- News News News (@NewsNew97351204) November 24, 2023

Qatar a anuntat joi ca incetarea focului in razboiul Israel-Hamas va incepe vineri, 24 noiembrie, la ora 7 a.m.

Armistitiul intre Israel si Hamas in Fasia Gaza a intrat in vigoare vineri dimineata, la ora locala 07.00 (05.00 GMT), si primii ostatici - eliberati la ora 16.00 (14.00 GMT)

Potrivit anuntului oficial facut de Qatar, cei eliberati sunt in numar de 13, persoane cu varste sub 19 ani.

,,Pauza umanitara va incepe la ora 07.00 vineri (...) si primul grup de civili ostatici va fi eliberat in jurul orei 16.00 in aceeasi zi", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe al emiratului Qatar, Majed Al-Ansari.

Lista civililor eliberati din Gaza a fost convenita, a mai spus Al-Ansari.

Potrivit termenilor conveniti, armistitiul include o incetare cuprinzatoare a focului atat in nordul, cat si in sudul Fasiei Gaza, le-a declarat Majed Al-Ansari reporterilor la Doha, mentionand ca, in cadrul acordului, vor fi eliberati palestinieni din inchisori israeliene.

Comments