I-A PRINS RUSINEA – Doctoranzi de-ai lui Oprea, renunta la titluri

I-A PRINS RUSINEA – Doctoranzi de-ai lui Oprea, renunta la titluri

Potrivit unui comunicat al Academiei Naţionale de Informaţii, aceştia au făcut cerere de renunţare la titlul academic, arată Gândul.

„Pe parcursul analizei, Consiliul Ştiinţific a constatat faptul că un număr de nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii “Mihai Viteazul” au renunţat la titlul de doctor, în baza Legii nr. 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, pe baza unor cereri de renunţare formulate în perioada 3 – 7 martie a.c. şi înregistrate la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în data de 10 martie a.c. În acest mod a fost anulat, prin efectul legii, obiectul evaluării punctuale a tezelor elaborate de către cei nouă absolvenţi ai Şcolii doctorale”, se arată în comunicat.

Verificările au fost oprite, însă „rezultatele preliminare ale evaluării tezelor de doctorat relevă respectarea cerinţelor de formă şi conţinut specifice perioadelor în care au fost realizate, cu menţiunea că pentru unele dintre acestea, finalizate preponderent în perioada 2010-2011, au fost identificate unele erori sau abateri de la standardele academice şi politicile de calitate din prezent”, se arată în comunicat.

Potrivit legii retragerea titlului de doctor se face de Ministrul Educaţiei la Propunerea CNATDCU. Primuul pentru care Consiliul a propus retragerea doctoratului a fost fostul Premier Victor Ponta, în cazul căruia s-a constat plagiatul. Acesta promovase o ordonanţă prin care se putea renunţa la titlu, însă prevederea a fost respinsă de parlament şi nu a fost aplicată niciodată.

Cine sunt cei 9

Bogdan Licu, în prezent procuror general adjunct al României, a fost acuzat, anul trecut, că a plagiat în teza de doctorat care i-a fost coodonată de Gabriel Oprea. El a făcut cerere de retragere a titlului, invocând „motive personale”.

Neculai Onţanu este şi el un apropiat al lui Gabriel Oprea, iar la data susţinerii tezei, în 2010, era primar al sectorului 2. El este în acest moment arestat preventiv într-un dosar de corupţie.

Loredana Radu este nepoata lui Gabriel Oprea şi avocată şi l-a pe fostul premier Victor Ponta în dosarul Rovinari-Turceni. Ea este vizată în dosarul de corupţie a lui Neculai Onţanu.

Continuarea AICI.

Sursă foto.

Comments