Idei de activitati in aer liber pentru sarbatorirea Zilei Copilului

Idei de activitati in aer liber pentru sarbatorirea Zilei Copilului

Idei de activitati in aer liber pentru sarbatorirea Zilei Copilului


Activitatile pentru sarbatorirea Zilei Copilului pot pune in dificultate parintii, mai ales atunci cand acestia raman in pana de idei. Pe langa evenimentele si activitatile organizate in diferite parcuri si locuri de joaca, fiecare familie poate opta sa petreaca aceasta zi minunata impreuna si sa faca lucruri care aduc bucurie tuturor celor mici si mari. Iata cateva idei de activitati in aer liber pentru sarbatorirea Zilei Copilului:


Ziua de 1 iunie este zi libera nationala pentru intreaga familie. La 16 noiembrie 2016, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul Muncii prin declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, ca sarbatoare legala, in care nu se lucreaza.


Ziua Copilului este o sarbatoare care inseamna veselie si voie buna si reprezinta, totodata, o zi in care adultii sunt invitati sa ii respecte pe copii mai mult, sa ii faca fericiti.


De Ziua Copilului sunt organizate, de obicei, petreceri-surpriza, evenimente artistice si ateliere dedicate copiilor, dansuri traditionale, manifestari sportive, excursii. Insa cel mai important lucru pentru un copil este jocul, atentia parintilor si timpul petrecut impreuna cu acestia.


Idei de activitati in aer liber pentru a sarbatori Ziua Copilului


Un lucru important de luat in calcul atunci cand organizam activitati pentru copii este sa nu alegem noi ce ar vrea micutii sa faca, in functie de dorintele noastre. Asadar, inainte sa stabiliti ce activitati veti face pentru sarbatorirea Zilei Copilului, ideal ar fi sa intrebati si copiii ce pereferinte au. Sau puteti alege impreuna dintre urmatoarele idei:


Jocul de sarbatorire a Zilei Copilului - testul cunoasterii


Jocul de sarbatorire a Zilei Copilului - testul cunoasterii

Ce modalitate mai buna de a afla cat de multe stiu copiii despre aceasta zi si semnificatia ei, decat un quiz despre 1 iunie?


Incercati sa puneti un chestionar amuzant pentru ca ei sa cunoasca si sa realizeze importanta acestei zile.


Nu conteaza daca nu pot raspunde la multe intrebari, important este sa afle de la voi cum a luat nastere aceasta zi in lume.


Descoperiti cum a luat nastere sarbatoarea de 1 iunie Ziua Copilului.


Drumetie si picnic


Drumetie si picnic de Ziua Copilului

O activitate in familie, ideala pentru 1 iunie, zi libera, poate fi o drumetie. Exista o multime de trasee montane usoare pe care le puteti parcurge impreuna, copii si adulti, iar cei mici vor fi extrem de incantati sa descopere natura. Mai mult, este o activitate de grup care ajuta la dezvoltarea creativitatii celor mici si le sporeste atentia pe termen lung.


O masa pe iarba verde poate fi, de asemenea, o activitate distractiva si relaxanta pentru intreaga familie.


Vanatoarea de comori


Ascundeti un artefact valoros si luati fiecare o harta care duce la diverse indicii.


Singurul efort consta in crearea unei harti palpitante si a unor indicii incitante si bizare, ceea ce face mult mai distractiv sa ghiciti locatia comorii.


Pinata cu provocari


Pinata cu provocari

Jocul, ca de obicei, implica sa bateti o Pinata agatata intr-un copac, pana cand aceasta se sparge.


Umpleti pinata cu delicii pentru a-i face pe cei mici sa se simta incantati de tot efortul depus in joc. La urma urmei, trebuie sa realizeze ca rezultatele incantatoare vin doar cu perseverenta. In plus, puteti pune in pinata biletele cu diverse provocari, intrebari si activitati. Va fi mai distractiv asa.


Dress-up in natura


Adunati frunze si ramurele din care puteti alcatui o tinuta demna de un om al naturii. Puneti-va glori in par si coronite din ramuri, puneti imaginatia la incercare si sigur va fi foarte distractiv la final.


Descopera si o lista cu jocurile copilariei din care sa va inspirati de Ziua Copilului.


Participati la evenimentele de ziua copiilor


Vor fi cu siguranta evenimente speciale gazduite in parcurile mari si in centrele oraselor pentru sarbatorirea Zilei Copilului.


Evenimentele includ, de cele mai multe ori, diverse jocuri si activitati pentru a implica copiii si a se distra. Jocurile sunt insotite de premii si delicii pentru toti copiii.


Ar putea avea, de asemenea, diverse alte activitati, cum ar fi acte de dans si scena, la care copiii pot participa si isi pot prezenta talentele.


O calatorie in Calea Lactee


Mergeti la cel mai apropiat planetariu din oras, daca exista asa ceva in orasul vostru, si admirati designul maret al universului. Curiozitatea fata de obiectele ceresti este comuna in randul copiilor odata ce descopera ca exista mult mai mult in existenta lumii pe care o vad in jurul lor.


Parcuri de distractii


Doar spune acest cuvant si vei vedea cum ochii copiilor se lumineaza de bucurie!


Copiilor le va placea cu siguranta ideea, dar tine cont de faptul ca nu esti singurul parinte sau profesor care planuieste asta. Parcurile ar putea fi deja extrem de aglomerate sau biletele epuizate.. Asa ca grabeste-te si rezerva-l acum!


Vanatoarea de forme


Plimbarile in natura, in aer liber, la padure sau munte sau chiar in parc sunt surse inepuizabile de distractie si educatie. Priveste cu atentie si vei gasi forme peste tot in jurul tau. Puncte bonus pentru reperarea formelor 3D, cum ar fi un cub, un cilindru sau o sfera.


Plimbarea culorilor


Gasiti articole pentru fiecare culoare din curcubeu (retineti ca este ROGVAIV). Primul care reuseste sa termine culorile curcubeului, poate primi o recompensa pe care o decideti impreuna.


Plimbare ABC


Cautati elemente care incep cu fiecare litera a alfabetului. Primul care reuseste sa termine alfabetul, poate primi o recompensa pe care o decideti impreuna.


Creati o capodopera din obiecte naturale


Activitati de Ziua Copilului - Creati o capodopera din obiecte naturale

Colectati obiecte pe plimbare pentru a crea arta. Pictati betisoare sau pietre, presati flori, faceti amprente solare sau amestecati niste potiuni de flori. De asemenea, puteti sa strangeti pietre frumoase si apoi sa le lipctati. Copiii si adultii deopotriva se vor bucura de a-si proiecta propriile opere de arta.


O intalnire cu bunicii


Cu totii am fi de acord cu gandul ca copiilor le place sa petreaca timpul cu bunicii lor. Deci, in aceasta zi a copiilor, de ce sa nu gazduiti o intalnire cu bunicii in natura.


Aceasta cu siguranta s-ar dovedi a fi o buna oportunitate ca cei mici sa poata invata din experientele bunicilor lor.


Plimbari interactive in natura


Natura poate fi o sursa inepuizabila de idei de activitati de Ziua Copilului pentru familie, tot ce aveti de facut este sa va lasati imaginatia sa zboare si sa nu spuneti nu provocarilor si ideilor nastrusnice. Descoperiti natura. Aflati despre copaci: identificati copacii dupa frunze, scoarta, seminte si ramuri.


Plimbarea simturilor


Folositi-va toate simturile pentru a experimenta primavara. Mirosi florile sau iarba. Asculta ciripitul pasarilor. Simtiti netezimea sau rugozitatea unei stanci. Puteti transforma asta intr-o aventura de neuitat, mai ales daca adultii sunt cei care vor da "in mintea copiilor" si se vor juca cot la cot cu cei mici.


Vizitati gradina zoologica


Mergeti si vedeti unnele dintre animalele voastre preferate. In unele cazuri, s-ar putea chiar sa le poti hrani sau mangaia pe unele dintre cele mai blande. Asigurati-va insa ca nu faceti asta si cu animalele periculoase, nu este ceva de gluma, siguranta primeaza.


Descopera si cele mai frumoase mesaje de Ziua Copilului.


Cum a luat nastere Ziua Copilului


Sarbatorirea Zilei Copilului a fost propusa in 1925, la Conferinta mondiala pentru bunastarea copiilor de la Geneva.


Decizia instituirii unei zile pentru protectia copiilor a fost adoptata de Federatia Democratica Internationala a Femeilor, in cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfasurata la Moscova. La 14 decembrie 1954, Adunarea Generala a ONU a adoptat Rezolutia nr. 836 pentru a proclama o Zi mondiala a copilului.


Pornind de la convingerea ca trebuie acordata o atentie deosebita copiilor, care reprezinta generatia de maine, Adunarea a recomandat, cu acest prilej, ca incepand din 1956, in toate tarile sa fie instituita o Zi mondiala a copilului, pentru ca ea sa fie marcata ,,ca o zi a fraternitatii si intelegerii intre copiii de pretutindeni, a activitatilor dedicate promovarii idealurilor si obiectivelor Cartei si bunastarii copiilor din toata lumea, pentru intarirea si largirea eforturilor pe care Natiunile Unite le fac in favoarea copiilor din intreaga lume.


Rezolutia recomanda guvernelor statelor membre sa instituie o astfel de zi, la data pe care o considerau de cuviinta, deci nu neaparat 1 iunie, data la care este sarbatorita Ziua Copilului in Romania. Organizatia Natiunilor Unite marcheaza aceasta zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declaratia Drepturilor Copilului in 1959 si Conventia asupra Drepturilor Copilului, in 1989.


Obiceiuri de Ziua Copilului


Obiceiurile legate de aceasta zi sunt multe si variate. Sunt oferite, cu acest prilej, de catre adulti, jucarii, dulciuri, flori, ursuleti de plus, baloane colorate, hainute si sunt organizate petreceri-surpriza, dansuri traditionale, manifestari sportive, excursii.


Totusi, daca vreti sa transformati ziua de 1 iunie, zi libera, intr-una memorabila, puteti stabili un obicei doar al vostru. Fie va treziti cu muzica si dans, fie inventati un ritual pe placul vostru, fie faceti o sedinta foto in aceeasi pozitie si aceeasi locatie mai multi ani la rand. Astfel, veti putea compara si va veti aminti clipele frumoase traite impreuna. Nu uitati sa impartasiti cu cel mic amintiri frumoase din propria dumneavoastra copilarie: jocurile care va incantau, nazbatiile pe care le-ati facut pe atunci.


Comments