Imagini cu primii ostatici israelieni eliberati de Hamas: Printre ei, o femeie cu cetatenie israelia...

Cei 13 ostatici israelieni sunt deja in custodia autoritatilor israeliene si au trecut prin punctul de frontiera Kerem Shalom ce separa Israel de Fasia Gaza. Exista si o poarta laterala, la frontiera, care separa Egiptul de Israel, prin care au trecut anterior ostaticii.

Este vorba despre 9 femei si 4 copii, cu varste de 2, 4, 6 si 9 ani.

Ostaticii au fost preluati de Crucea Rosie la trecerea din Fasia Gaza in Egipt, prin punctul de frontiera de la Rafah. Convoiul Crucii Rosii numara cel putin 4 autovehicule.

HAMAS a eliberat primii ostatici din Gaza: 13 femei si copii israelieni, 12 thailandezi - Anuntul lui Netanyahu / Au fost eliberati si 39 de palestinieni din Israel

Ostaticii eliberati au ajuns in Israel, a anuntat Armata israeliana, vineri seara, dupa ora 19.00. IDF a precizat ca ostaticii trec prin mai multe evaluari medicale.

Printre ostaticii eliberati se afla si romanca Danielle Aloni, cu dubla cetatenie israeliano-romana, alaturi de fiica sa de 6 ani, Emilia Aloni, potrivit listei numelor ostaticilor publicate de CNN.

A fost permisa publicarea numelor si imaginilor celor 13 ostatici israelieni eliberati de Hamas.

Margalit Mozes - 77 de aniAdina Moshe - 72 de aniDanielle Aloni - 45 de aniAmelia Aloni - 6 aniYafa Adar - 85 de aniOhad Monder - 9 aniKaren Monder - 54 de aniRuth Monder - 78 de aniAviv Asher - 2 aniRaz Asher - 4 aniDoron Katz Asher - 34 de aniHana Katzir - 76 de aniHanna Perry - 79 de ani

View this post on Instagram

A post shared by hdwvt mhwth (@yediotnews)

Primii ostatici israelieni tinuti captivi in Fasia Gaza de teroristii Hamas de peste o luna au fost eliberati vineri, 24 noiembrie. Anuntul a fost facut vineri de premierul israelian Bejamin Netanyahu. De asemenea, potrivit acordului pentru armistitiu, au fost eliberati si 39 de palestinieni, femei si minori, detinuti in inchisorile din Israel.

Armistitiul in razboiul Israel-Hamas este prima pauza in aproape 50 de zile de conflict declansat dupa atacul sangeros din 7 octombrie al teroristilor palestinieni.

Armistitiul dureaza patru zile si prevede eliberarea de catre Hamas a cel putin 50 de ostatici in schimbul eliberarii a 150 de de detinuti palestinieni si unei incetari a focului timp de patru zile, potrivit acordului convenit intre Israel si miscarea terorista palestiniana, intermediat de Qatar.

Bilantul negru al razboiului Hamas-Israel a ajuns la zeci de mii de persoane ucise in total.

De la inceputul conflictului, cel putin 13.300 de palestinieni au fost ucisi in Fasia Gaza, potrivit cifrelor difuzate de partea israeliana, in timp ce partea palestiniana - Hamas a relatat ca sunt sute de mii de victime.

Comments