Implica-te si tu! Doneaza o carte pentru neamul tau de departe!

Implica-te si tu! Doneaza o carte pentru neamul tau de departe!

Implica-te si tu! Doneaza o carte pentru neamul tau de departe!

Deputatul USR de Maramures, Vlad Emanuel Durus, demareaza o campanie de strangere de carte pentru dotarea unitatilor de invatamant din localitatile din dreapta Tisei. In comunitatile romanesti din zona locuiesc peste 40.000 de romani. Actiunea se va desfasura sub sloganul ,,Doneaza o carte pentru neamul tau de departe".

,,Cunosc bine situatia comunitatilor romanesti din dreapta Tisei si nevoile care exista. Am participat la mai multe evenimente culturale, am fost prezent in diverse unitati de invatamant si am luat contact direct cu lipsurile pe care le au. Scopul acestei campanii este de a dota scolile si bibliotecile publice din comunitatile de romani din Ucraina cu fond de carte in limba romana.

Dorim sa facilitam tinerilor si adultilor accesul la literatura de calitate in limba materna. M-as bucura sa vad ca vin sa doneze cate o carte parinti insotiti de copii. E un exercitiu pentru a-i invata pe acestia ca dincolo de rau e tot o tara romaneasca, ca sunt niste frati de-ai nostri pe care circumstantele istorice ni i-au rapit", a declarat deputatul Vlad Emanuel Durus.

Cei care doresc sa doneze cate o carte o pot face zilnic la sediul USR Maramures, Piata libertatii nr 15, cladirea M3, zilnic in intervalul orar 10-14.

The post Implica-te si tu! Doneaza o carte pentru neamul tau de departe! appeared first on ZiarMM.

Comments