IMPRESIONISM PE VASER – Zeci de participanti la tabara internationala de pictura

IMPRESIONISM PE VASER – Zeci de participanti la tabara internationala de pictura

IMPRESIONISM PE VASER Zeci de copii și tineri artiști din România, dar și din alte țări și-au dat întâlnire pentru al patrulea an consecutiv în cadrul Taberei Internaţionale de Pictură „Impresionism pe Valea Vaserului”. 

Organizatorii evenimentului spun că: “Ediția din acest an are ca scop stimularea creativității și promovarea tinerelor talente artistice, iar tema taberei a fost aleasă ţinându-se seama de considerente de natură artistică, turistică și de patrimoniu”.

Reprezentanții Centrului Cultural Social Vișeu de Sus arată că, practic, începând de astăzi, 12 iulie, pictori din România, Franţa, Germania, Ucraina, dar şi invitaţi din alte ţări, imortalizează în pictură realitatea Vaserului.

După tradiție deja la manifestarea din acest an participă o delegație a orașul francez Croissy-sur-Seine, considerat unul dintre cele mai importante centre ale Impresionismului mondial.

“Astfel, cooperarea cu autorităţile locale şi elita culturală a unuia dintre cele mai importante centre ale Impresionismului mondial, (Croissy-sur-Seine), interesul deosebit al acestora de a participa la o astfel de tabără, în care maniera şi stilul impresionist să fie transpuse de pe malul Senei pe malul Vaserului, toate acestea ne-au îndreptăţit să ne axăm pe impresionism. Ne axăm pe dialog intercultual, pe accentuarea aportului valorilor culturii româneşti şi, în acelaşi timp, armonizarea acestora, la cultura europeană” au mai arătat organizatorii.

Participanții vor primi șevaletele, pânzele și hârtia pentru desen din partea organizatorilor, în timp ce instrumentele (creioane, culori, pensule) sunt responsabilitatea fiecărui participant. Concurenții vor lucra în parcul mare din Vișeu de Sus, doar pe suport ștampilat de către organizatori  și pot alege  să picteze în parc, pe străzile din centrul orașului, în zona bisericilor sau a clădirilor cu importanță arhitecturală.

Lucrările celor peste 80 de participanți vor fi expuse și jurizate pe secțiuni și categorii de vârstă, iar la final se vor oferi diplome și premii în materiale de pictură tuturor participanților.

Foto ARHIVĂ.

Comments