IN 2022 – La frontiera romano - ucraineana a crescut considerabil numarul trecerilor ilegale

IN 2022 – La frontiera romano - ucraineana a crescut considerabil numarul trecerilor ilegale

IN 2022 – La frontiera romano - ucraineana a crescut considerabil numarul trecerilor ilegale

Razboiul din Ucraina a adus schimbari majore in ceea ce priveste traficul de tigari, dar si trecerile frauduloase ale frontierei. Spre exemplu, anul trecut la frontiera cu Ungaria presiunea migrationista a fost cu 32% mai mica fata de anul precedent.

Datele ITPF Sighetu Marmatiei arata ca anul trecut la frontiera cu Ungaria au fost depistati 141 de migranti in tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, respectiv au depistati 12 facilitatori implicati in cazuri de migratie ilegala.

,,In Punctele de Trecere a Frontierei au fost constatate 9 cazuri de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat prin P.T.F., in care au fost implicati 66 de cetateni terti (cele mai multe cazuri fiind in P.T.F. Petea, pe sensul de iesire din tara), fiind depistati 4 facilitatori, cetateni romani. Migrantii depistati provin din diverse state, cu precadere din Afganistan, Bangladesh, Algeria si Vietnam.

Totodata, la frontiera romano - ucraineana a crescut considerabil numarul trecerilor ilegale in contextul conflictului de pe teritoriul Ucrainei. Astfel, in anul 2022 au fost depistati la frontiera ,,verde" in zona de responsabilitate a inspectoratului, pe raza judetelor Maramures, Satu Mare si Suceava, aproximativ 4.000 de cetateni ucraineni, care au trecut ilegal din Ucraina in Romania", se arata in raportul ITPF Sighetu Marmatiei.

Politistii de frontiera maramureseni spun ca majoritatea cetatenilor ucraineni care au trecut fraudulos in tara dupa adoptarea H.G. nr. 367 din 18 martie 2022, privind stabilirea unor conditii de asigurare a protectiei temporare, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul strainilor, adoptata ca urmare a Deciziei de punere in aplicare (UE) 2022/382 a Consiliului din 4 martie 2022, au solicitat protectie temporara din partea statului roman.

Dragos HOJDA

The post IN 2022 – La frontiera romano - ucraineana a crescut considerabil numarul trecerilor ilegale appeared first on ZiarMM.

Comments