Inca 100 de unitati de invatamant au intrat in scenariul rosu. Date la nivel national

Inca 100 de unitati de invatamant au intrat

Inca 100 de unitati de invatamant au intrat in scenariul rosu. Date la nivel national

Conform datelor transmise de inspectoratele scolare judetene pana joi, la 12:00, situatia in tara era urmatoarea:

- in Scenariul 1, care presupune participarea fizica a prescolarilor si elevilor la cursuri, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie sanitara, se afla 9.207 de unitati de invatamant.

- in Scenariul 2 sunt 4.956 de unitati de invatamant. Acest scenariu presupune participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, si revenirea partiala, prin rotatie de una-doua saptamani, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu.

- In Scenariul 3, care presupune participarea online, se afla 3.493 de unitati de invatamant. 377 dintre dintre acestea figureaza in acest scenariu din cauza cazurilor de Covid-19 inregistrate, iar 3.116, ca urmare a ratei de incidenta a cazurilor din localitatea in care functioneaza ori a infrastructurii scolare/scoli in care se executa diverse lucrari de reabilitare, precizeaza ministerul.

Criteriul epidemiologic in baza caruia unitatile/institutiile de invatamant stabilesc unul dintre cele trei scenarii de functionare este rata incidentei cumulate - numarul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Comments