Inceperea scolilor in SUA, sub semnul intrebarii: Peste 300.000 de cazuri de infectie cu COVID-19 la copii. 100.000 dintre ele, depistate la finalul lunii iulie

Inceperea scolilor in SUA, sub semnul

Inceperea scolilor in SUA, sub semnul intrebarii: Peste 300.000 de cazuri de infectie cu COVID-19 la...

Ca urmare a cresterii cazurilor de contaminare cu COVID-19, cele mai mari doua districte scolare din California - Los Angeles si San Diego, care administreaza un numar combinat de 720.000 de elevi, a decis sa recurga la invatamantul la distanta pentru acest inceput de an scolar.Pe de alta parte, autoritatile din New York mizeaza pe deschiderea anului scolar "traditional", care presupune intoarcerea elevilor in banci, asa cum se intampla si pana acum. Primarul Bill De Blasio sustine ca oficialii ,,au lucrat neincetat pentru a obtine acest drept". De altfel, la finalul saptamanii trecute, edilul a dat asigurari ca oficialii au analizat exemplele de intoarcere la scoala ,,din toata lumea" pentru a se asigura ca copiii vor fi in siguranta. Potrivit lui De Blasio, parintii au avut timp pana vineri seara sa inregistreze elevii pentru unul dintre cele doua scenarii: invatare la distanta sau un sistem de tip hibrid. Desi initial se credea ca virusul afecteaza rar copiii in comparatie cu adultii, numai in luna iulie, mai mult de 25 de copii au murit din cauza coronavirusului, in SUA.Sunt insa si cazuri unde au fost luate masuri ceva mai dure pentru a preveni raspandirea COVID-19. Este si cazul Universitatii Amherst din Massachusetts, care a interzis studentilor sa calatoreasca in afara campusului, cu exceptia programarilor medicale si urgentelor de familie.Focarele de coronavirus sunt deja o problema in unele campusuri universitare, inclusiv la Universitatea din Sudul Californiei, la Universitatea din Washington si la Universitatea din Mississippi. In plus, un focar care a fost legat de petrecerile din campus a determinat Universitatea din Berkeley sa inceapa semestrul de toamna exclusiv online.

Aflate in continuare pe prima pozitie in topul celor mai afectate state din lume de pandemia de coronavirus, SUA a ajuns, astazi, la un total de peste cinci milioane de cazuri de COVID-19 (5.199.444) si 165.617 de decese. Din aceste infectii, peste 338.000 s-au inregistrat in randul copiilor.

Comments