INDEMN – Ce transmite primarul Catalin Chereches noului Consiliu Local al Municipiului Baia Mare

INDEMN – Ce transmite primarul Catalin Chereches noului Consiliu Local al Municipiului Baia Mare

Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a fost constituit astăzi, 24 iunie 2016, în urma alegerilor locale din data de 5 iunie. Primarul Cătălin Cherecheș a transmis un mesaj noilor săi colegi din forul legislativ al municipiului Baia Mare, dorindu-le inspirație, atașament civic și să nu uite că nu e loc de interese politice în administrația locală. Vă redăm mai jos, integral, mesajul transmis de primarul Cătălin Cherecheș noului Consiliu Local al Municipiului Baia Mare:

“Doamnelor și domnilor consilieri,

vă doresc inspirație și bucurie în noul mandat. Vă invit să dovediți atașament civic, sub aura iubirii de Baia Mare, mai mare decât atașamentul apartenenței la vreun partid politic. Într-un consiliu local, nu există putere și opoziție, ci doar oameni care construiesc împreună pentru comunitatea lor. Le mulțumesc colegilor mei din vechiul Consiliu Local că m-au onorat cu munca lor și cu atașamentul față de proiectele mele. Au fost, de cele mai multe ori, un exemplu de eleganță și civism.

În calitate de cetățean al municipiului Baia Mare, mă simt onorat de votul băimărenilor, cât și obligat de acesta. Îmi doresc să văd o platformă a dialogului constructiv în noul Consiliu Local, și nu un bâlci. Am încredere în marea majoritate dintre dumneavoastră, însă, din păcate, nu în toți. Într-un mod nefericit, unii dintre dumneavoastră, astăzi consilieri locali sau oameni din primărie, mi-ați înfipt un cuțit în spate. Deznodământul? Cuțitul vi s-a rupt, iar eu voi continua să merg înainte cu curaj și iubire de Baia Mare, împreună cu băimărenii.

Le mulțumesc colegilor mei din Coaliția pentru Baia Mare pentru frumoasa echipă pe care au oferit-o orașului, o echipă energică și dinamică. Apreciez dorința de dialog constructiv a colegilor din UDMR,PSD, PMP și PER, un dialog din care trebuie să aibă de câștigat orașul și proiectele pentru oraș. Știu că viceprimarii pe care îi veți alege astăzi, oameni în care am încredere, vor avea o relație pozitivă cu voi în Consiliul Local și vor impulsiona activitatea din primărie în următoarea perioadă.

Am mare încredere în alegerea Coaliției pentru Baia Mare de a-l desemna pe domnul Rob Marinel să fie cel care va primi atribuțiile de primar până când unii se vor sătura să mă țină abuziv departe de casă. Este un om hotărât, tânăr, un om alături de care am crescut, am trăit. Ne unesc lucruri frumoase în viață, dar și lucruri triste. A fost mereu alături de mine și știu că azi își va oferi întreaga pricepere și putere pentru Baia Mare. Îi doresc să fie ferm, curajos și alături de voi toți.

Acum, la început de mandat, am un cadou simbolic pentru fiecare dintre voi, caietul de candidatură al Municipiului Baia Mare la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, cu toate proiectele culturale, economice, sociale pe care acest proiect le înglobează. Vă invit să îl considerați cel mai important demers care va defini mandatul dumneavoastră. Este un proiect care va amprenta dezvoltarea orașului pentru următoarea sută de ani. Dați șansă acestui proiect și dați șansă Băii Mari.

Fiți oameni, fiți băimăreni adevărați, iubiți orașul și, vă rog, aveți grijă de Baia Mare! Vă invit cu drag, în data de 3 iulie, la Catedrala Episcopală Sfânta Treime, la un moment emoționant pentru mine – depunerea jurământului în calitate de Primar al Municipiului Baia Mare.

Cu prietenie,

Cătălin Cherecheș

Primarul Municipiului Baia Mare”

ActualMM

Comments