INDEMNIZATII – Vezi la cat se ridica cea mai mare indemnizatie de crestere a copilului care se incas...

foto: plus.google.com

INDEMNIZAȚII  În urmă cu mai bine de o lună de zile a intrat în vigoare noua lege privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copilului. Astfel, de la 1 iulie, indemnizația minimă a crescut de la 600 la 1.063 de lei. În plus, a fost eliminat plafonul maxim, astfel încât și părinții cu salarii mari pot primi 85% din veniturile nete timp de doi ani.

Așa se face că, în scurt timp, cei care au avut posibilitatea să dovedească veniturile realizate în cele 24 de luni la care face referire legislația, au depus cerere pentru stabilirea cuantum a unei noi indemnizații, în timp ce pentru cei mai mulți dintre beneficiari, majorarea de la 600 la 1063 de lei, s-a făcut din oficiu.

Ovidiu Morar, director al Agenției Județene de Prestații Sociale, spune că în Maramureș există la această oră aproximativ 3800 de beneficiari ai indemnizației de creștere , iar aproximativ jumătate primesc indemnizații de 1063 de lei.

Alte aproximativ 100 dintre persoanele beneficiare au depus în schimb dosare în vederea stabilirii indemnizației în varianta nouă. Așa se face că astfel au apărut și în județul nostru indemnizații în cuantumuri de mii de euro și că la capitol cea mai mare sumă încasată este de 16.000 lei, adică aproximativ 3.500 de euro.

Cea mai mare indemnizație de creștere a copilului din Maramureș o primește o mămică ce până nu demult activa ca director de resurse umane în cadrul unei companii străine care desfășoară activități și la nivelul județului Maramureș.

ActualMM

Comments