INEDIT Ursuleti din plus pentru copiii

INEDIT - Ursuleti din plus pentru copiii sirieni din taberele de refugiati

Gest inedit realizat la finalul anului școlar de către elevii Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Baia Mare. Elevii din fiecare clasă s-au prins astăzi într-o spirală umană și au ridicat spre cer mesaje de pace. Mai mult, în cadrul acțiunii cei mici au donat ursuleți din pluş pentru copiii sirieni aflați într-o tabără de refugiați. Manifestarea a fost organizată de profesorul Rodica Silvia Pop, fost cadru didactic la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”.
Acțiunea inedită s-a desfășurat în curtea școlii.
„Fiecare clasă a donat ursuleţi. Am ales ursuleții pentru că e un simbol al puterii. Prin această acțiune am transmis și mesaje de pace în lume iar la finalul acesteia am eliberat câțiva porumbei albi. La fiecare ursuleț donat copiii au scris un mesaj pentru micuții sirieni la care vor ajunge aceștia”, a spus Edith Lapsanszki, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Baia Mare.

sc n iorga1
S-au adunat 200 de ursuleţi. Acțiunea inedită va avea și continuitate, astfel că în toamnă, elevii instituției de învățământ vor dona copiilor sirieni din taberele de refugiați rechizite școlare.
Simona Vasiac

Comments