INFORMAtI – Cetatenii romani vor primi la granita pliante despre cum pot vota in strainatate

INFORMAtI – Cetatenii romani vor primi la granita pliante despre cum pot vota in strainatate

INFORMAŢI. Cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate, aflați în tranzit înspre și dinspre România, vor primi la punctele de trecere a frontierei, atât cele terestre, cât și cele din aeroporturile internaționale, pliantul MAE “Alegeri parlamentare – Cum puteți vota în străinătate” și un formular de înscriere în registrul electoral pentru votul în străinătate la alegerile parlamentare, informează, luni, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, acțiunea are loc cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și prin intermediul Poliției de Frontieră.

“Acțiunea face parte din ampla campanie de informare derulată de Ministerul Afacerilor Externe în vederea aducerii la cunoștința cetățenilor români cu domiciliul sau reședința în străinătate asupra noilor modalități de exercitare a votului în străinătate: votul prin corespondență și votul la secțiile înființate la cererea alegătorilor în localitățile de domiciliu/ reședință. Ambele modalități presupun înscrierea în Registrul electoral și reprezintă alternative la varianta exercitării votului la secțiile organizate pe lângă sediile ambasadelor și consulatelor”, precizează MAE.

Materiale informative realizate de MAE și de Autoritatea Electorală Permanentă sunt disponibile pentru cetățenii români din străinătate și la sediile misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României.

“Totodată, românii cu domiciliul sau reședința în străinătate interesați de informații referitoare la condițiile exercitării dreptului la vot la alegerile parlamentare din acest an pot accesa secțiunea specială dedicată acestui scrutin pe pagina de web a MAE, la adresa www.mae.ro/parlamentare-2016, pagina de Facebook a MAE, precum și site-urile misiunilor diplomatice”, adaugă sursa citată.

Sursa info

Comments