Inghetata cu nuca de cocos, desertul racoros pentru zilele toride de vara: este incredibil de cremoa...

Vara creste riscul de accident vascular cerebral, probleme cardiace, epuizare, dureri musculare sau crampe. Consumul de lapte de nuca de cocos previne toate acestea, deoarece actioneaza ca un electrolit pentru organism. Un nivel optim de electroliti in corp stimuleaza functionarea normala a celulelor si a organelor.

Corp de invidiat fara cure, restrictii si efort fizic sporit. Ce reprezinta, de fapt, stimularea electrica a creierului: esti gata sa recurgi la aceasta metoda?

Medicul american Steven Gundry, fost chirurg cardiovascular, sustine si el consumul de nuca de cocos, inclusiv sub forma de inghetata, vara. O prepara chiar el pentru a fi sigur ca nu contine ceva ce i-ar putea afecta sanatatea. A postat si un videoclip in care arata pas cu pas cum procedeaza el cand simte nevoia unui desert racoritor.

Daca alegi o inghetata oarecare de la magazinul cel mai apropriat este posibil sa ai parte de un desert cu zahar in exces, cu gust de fructe care nu sunt de sezon, semnul prezentei unor aditivi alimentari, a unor coloranti si arome artificiale. De aceea, medicul Gundry propune o reteta proprie fara lapte, zaharuri. Iata ce ai nevoie!

Ingrediente pentru patru portii

- 500 ml lapte de nuca de cocos

- coaja de la 3 lamai bio

- zeama de la 2 lamai

- 5-10 picaturi de stevia lichida

- frunze de menta proaspata

Cum sa faci inghetata de nuca de cocos

Combini laptele cu coaja si zeama de lamaie. Adaugi picaturile de stevia si frunzele de menta maruntite.

Omogenizezi compozitia si o torni in forme de inghetata. Trebuie lasate la congelator doua-trei ore, dar cel mai bine ar fi sa le tii peste noapte. A doua zi te poti delecta cu o inghetata nu numai delicioasa, ci si sanatoasa.

Sursa text: Click!pentrufemei

Comments