Ingredientul secret care se adauga in carnea tocata atunci cand prepari chiftele. Ies gustoase, frag...

Pentru a obtine chiftelute pufoase si aerate, un ingredient esential de adaugat in carnea tocata este amidonul din cartofi. Acest ingredient nu numai ca ajuta la legarea ingredientelor, dar si confera chiftelutelor o textura fina si gustoasa, fara sa le incarce cu greutatea altor aditivi.

Iata o reteta simpla si rapida pentru a pregati cele mai delicioase chiftelute:

Ingrediente necesare pentru chiftelute pufoase:

500 g carne tocata (de vita, pui, porc sau un amestec)1 ceapa2 catei de usturoiSarePiperCimbruOregano1 lingurita de boia dulce2-3 linguri de amidon din cartofiVerdeata proaspat tocata: marar, patrunjel

Cum se prepara chiftelutele pufoase. Pas cu pas:

Intr-un bol incapator, pune carnea tocata si adauga ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit si verdeata proaspat tocata.

Condimenteaza dupa gust cu sare, piper, cimbru, oregano si boia dulce.

Adauga amidonul din cartofi si amesteca bine compozitia cu mainile, pana cand toate ingredientele sunt omogenizate.

Daca folosesti carne de pui sau de curcan, adauga si 2 linguri de ulei in compozitie pentru a mentine chiftelutele suculente.

Modeleaza chiftelutele cu mainile ude, apoi prajeste-le intr-o tigaie cu ulei incins sau coace-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius pana cand sunt rumenite uniform.

Adaugarea amidonului din cartofi in carnea tocata pentru chiftelute este un truc simplu si eficient pentru a obtine un preparat delicios si aerat. Urmeaza aceasta reteta simpla si savureaza cele mai gustoase chiftelute alaturi de cei dragi!

Comments