INITIATIVA LEGISLATIVA - Legea care permite "cumpararea" de vechime in munca a ajuns la Parlament

INITIATIVA LEGISLATIVA - Legea care permite "cumpararea" de vechime in munca a ajuns la Parlament

foto: www.ziuaveche.ro

INIȚIATIVĂ LEGISLATIVĂ  O iniţiativă legislativă care permite ”cumpărarea” de vechime pentru persoanele care nu au stagiul de pensie complet se află pe ultima sută de metri în Parlament după ce a fost adoptată de Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, PNL urmând să decidă săptămâna viitoare dacă o susţine.

„Este vorba despre cumpărarea de vechime pentru cinci ani pentru persoane care de exemplu nu au mai lucrat, nu au mai putut să lucreze sau s-au dus la munca în străinătate şi pentru această perioadă pot plăti ca să poată beneficia de pensie. Vom face o analiză la grup pentru a vedea dacă vom susţine iniţiativa în plen. Camera Deputaţilor este for decizional”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Cristian Pocora.

Iniţiativa legislativă prevede că „persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia”.

Persoanele interesate ”să îşi cumpere vechime” încheie un contract de asigurare socială, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a iniţiativei legislative, potrivit Raportului adoptat de deputaţii din Comisia de muncă.

Mai multe, AICI.

Comments