INSCRIERI – Facultatile isi deschid portile pentru viitorii studenti

INSCRIERI – Facultatile isi deschid portile pentru viitorii studenti

ÎNSCRIERI. Se dă startul sesiunii de admitere la facultate. Absolvenţii de liceu care promovează examenul de Bacalaureat şi vor să-şi continue studiile, se pot înscrie pe unul dintre locurile pe care facultățile din țară le pun la dispoziția viitorilor studenți.

Practic, rezultatele la Bacalaureat se afișează pe data de 12 iulie, iar la unele dintre universități o zi mai târziu debutează sesiunea de înscriere, care în cele mai multe dintre cazuri se încheie pe 22 iulie.

Absolvenții maramureșeni de Bacaluareat care vor să rămână ’’pe lângă casă’’ pot opta pentru unul dintre sutele de locuri puse la dispoziție de Centrul Universitar Nord Baia Mare (CUNBM).

Oficialii instituţiei spun că la Facultatea de Litere, spre exemplu, sunt disponibile 554 de locuri, dintre care 171 bugetate și puțin peste 500 cu taxă. Dintre locurile fără taxă, cele mai multe sunt la Limba și Literatură Română, urmată îndeaproape de Asistența Socială. La Facultatea de Științe sunt disponibile in total 685 de locuri, dintre care 509 cu taxă. Cele mai multe dintre locurile pentru care viitorii studenți nu trebuie să plătească taxă sunt disponibile la Ingineria produselor alimentare, iar cele mai multe dintre locurile cu taxă sunt la Management.

În cazul Facultății de Inginerie 417 locuri sunt puse la dispoziția viitorilor stundenți, iar dintre acestea 194 sunt cu taxă. Înscrierile la programele de studii cu concurs de dosare se finalizează pe 22 iulie, iar rezultatele – după susțierea probelor- inițiale vor fi afișate începând cu data de 26 iulie.

Pentru înscriere se percep taxe care încep de la 50 de lei, iar pentru un an de studiu ( la taxă ) studenții vor trebui să plătească în medie 3.000 de lei.

Comments