INTERVENTIE PERICULOASA – Polonez salvat in masivul Bucegi

INTERVENTIE PERICULOASA – Polonez salvat in masivul Bucegi

Este vorba despre un tânăr de 23 de ani din Polonia, salvat în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a căzut într-o prăpastie de 20 de metri, relatează Mediafax.

Întunericul și terenul abrupt par să fi fost de vină pentru incident. Turistul făcea parte dintr-un grup de șapte turiști de origine poloneză, care se deplasa pe un traseu montan din masivul Bucegi.

“În timpul căzăturii, acesta s-a lovit la cap și se afla în imposibilitatea de a se mai deplasa. În jurul orei 21.35, echipele de salvatori montani au început deplasarea spre zona în care se afla victima, B.T.M. de 23 de ani din Polonia. În jurul orei 24.00, echipele de căutare și salvare au ajuns la locul unde se afla persoana accidentată, au evaluat situația la fața locului și au acordat primul ajutor victimei, care era conștientă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Ciprian Aldea.

Turistul a fost scos din râpă și transportat cu targa până în satul Șimon, de unde, la ora 02.00, a fost preluat de un echipaj al Ambulanței Brașov.

Comments