INTERVIURI BAIA MARE 2021 – ,,Dorinta de a ajuta acest oras sa obtina titlul de Capitala Europeana a...

INTERVIURI BAIA MARE 2021 Tinerii din Baia Mare simt și vibrează alături de echipa Baia Mare 2021. Unul dintre aceștia este și Claudiu Mike, voluntar în echipa care se luptă pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021. A participat alături de această echipă la zeci de acțiuni, toate dintre acestea având rolul lor și motivația pentru lupta europeană. Munca din cadrul echipei Baia Mare 2021 l-a schimbat pe Mike, ajutându-l să își dezvolte mai mult personalitatea, motivându-l să se implice tot mai mult în viața municipiului Baia Mare.

Simona Vasiac/ActualMM: De cât timp ești alături de echipa Baia Mare 2021 și ce a însemnat pentru tine această perioadă?

Claudiu Mike: Am pornit alături de echipa Baia Mare 2021 în luna martie, odată cu organizarea Selecţiei Naţionale Eurovision 2016. Toată această experienţă consider ca m-a ajutat foarte mult pentru dezvoltarea mea personală şi chiar şi cea profesională. În tot acest timp am reuşit să particip la organizarea diverselor evenimente de la A la Z alături de o echipă profesionistă si bine pregătită.

INTERVIURI BAIA MARE 2021 claudiu mike

Cine te-a îndrumat să faci pași spre echipa Baia Mare 2021 și care a fost acțiunea care ți-a trezit cel mai mare interes?

În tot acest demers am pornit fără a primi încurajări din parte vreunei persoane, dar dorinţa de a pune mână de la mână pentru a ajuta acest oraş să obţină titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 şi pentru a se dezvolta din ce în ce mai mult m-a împins de la spate să zic aşa să mă înscriu ca şi voluntar in această fundaţie şi să fac tot ceea ce îmi stă in putinţă ca toate proiectele în care mă implicam sa aibă rezultate de nota 10.

Cum ai descrie munca de voluntariat în cadrul echipei Baia Mare 2021? Efectiv, ce înseamnă ea?

Munca de voluntar in cadrul echipei Baia Mare 2021 mie personal mi se pare foarte plăcută şi oricât de mari provocări am întâmpina noi suntem suficient de pregatiţi să le facem faţă.  Această muncă se referă direct la punerea în practică a oricărui proiect gândit de noi voluntarii sau vreunul realizat prin parteneriate. De când sunt voluntar în această echipa am ajutat la distribuirea materialelor publicitare de la diverse evenimente, am premiat diverşi tineri care au participat la Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, am distribuit materialele promoţionale ale Fundaţiei Baia Mare 2021 către cetăţenii oraşului, alături de colegii mei am pregătit deschiderea Centrului Comunitar Firiza, am dat o mână de ajutor la aranjarea spaţiului pentru evenimentele  ”E perfect să fii imperfect”  şi  ”Caravana TIFF”.

INTERVIURI BAIA MARE 2021 claudiu mike

Ce înseamnă Baia Mare pentru tine și cum crezi tu că titlul de Capitală Europeană a Culturii ar schimba orașul?

Baia Mare pentru mine înseamnă atât oraşul natal, cât şi oraşul pentru care aş lupta mereu. Titlul de Capitală Europeană a Culturii cred că ar aduce o foarte mare dezvoltare exact cum s-a întâmplat şi în cazul celorlalte oraşe care au beneficiat de acest titlu până acum. Tot odata am avea şansa de a putea realiza proiectele care poate până acum erau doar pe hârtie, dar care acum s-ar putea îndeplini.

Ce crezi că le lipsește tinerilor care nu se implică activ în viața orașului?

Tinerii din ziua de azi nu au acea dorinţă de a ajuta şi de a se implica fără să primească diverse beneficii sau chiar sa fie plătiţi pentru munca lor. Sunt convins că dacă fiecare tânăr din acest oraş ar veni măcar cu câte o idee şi ar veni să dea o mână de ajutor pentru realizarea acestor proiecte acest oraş s-ar remarca foarte tare.

Interviu realizat de Simona Vasiac.

Fotografii din arhiva personală/Claudiu Mike.

Comments