INUNDAtII – Ploaia a facut ravagii aseara. Comuna grav afectata de viitura (VIDEO)

INUNDAtII – Ploaia a facut ravagii aseara. Comuna grav afectata de viitura (VIDEO)

VIITURĂ. Zeci de gospodării, drumuri și terenuri agricole din localitatea Cergău, județul Alba, au fost grav afectate de inundații, vineri seara, în urma unei ruperi de nori, primarul acestei comune, Lenuța Aldea, precizând că nu a mai văzut așa ceva din anul 1970, când avea șapte ani.

Potrivit autorităților, cel puțin 20 de gospodării și mai multe drumuri din comuna Cergău au fost grav afectate de inundații, în urma unei ploi torențiale.

VIITURĂ. Primarul Lenuța Aldea a spus că apa scursă de pe versanți a intrat inclusiv în casele oamenilor, iar pompierii au intervenit cu mai multe motopompe.

”Acum se retrag apele. Au fost inundate mai multe culturi agricole, dar apa a ajuns și la animale. Din gospodăria noastră au murit zece puișori. Din anul 1970 eu nu am mai văzut așa să curgă apa. A venit de pe dealuri, în urma unei viituri. A fost ceva, vă spun, dezastru”, a spus Aldea.

Se pare că, după viitură, apa s-a colectat într-o vale, iar apoi a ieșit pe partea carosabilă, inundând mai multe drumuri și gospodării.

Pentru evacuarea apei au intervenit pompierii din Blaj, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Cergău.

Sursa info

Comments