Inundatiile fac ravagii in judetul Satu Mare - DJ K 109, inchis circulatiei, la Barajul Calinesti-Oa...

Drumul Judetean 109 K a fost inchis circulatiei duminica dupa ce a fost inundat pe portiunea cuprinsa intre localitatile Remetea Oasului si Calinesti Oas, a anuntat prefectul de Satu Mare, Radu Roca.

,,Ca o prima masura s-a decis inchiderea circulatiei pe Drumul Judetean 109 K: Orasu Nou - Prilog - Remetea Oasului - Boinesti - Calinesti Oas. Drumul se inchide temporar pana la scaderea nivelului de pe raul Tur", a anuntat prefectul de Satu Mare.

La Barajul Calinesti-Oas este cota de inundatie, nivelul fiind la 967 de cm, la cativa cm de cod rosu de inundatii. Intre localitatile Calinesti-Oas si Orasu Nou, de asemenea, exista portiuni inundate, potrivit presei locale.

Prefectul Radu Roca a mers in teritoriu dupa atentionarea Cod portocaliu de viituri pe rauri din judet.

POTOP pe rauri din nord-vestul si nord-estul Romaniei - Coduri portocaliu si galben de viituri, emise de INHGA - Harta zonelor afectate

,,Am convocat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ai Serviciului de Gospodarire a Apelor Satu Mare, ANIF filiala Satu Mare si impreuna am evaluat situatia din zonele inundabile de la Moftin, Ghilvaci, Turulung, Barajul de Acumulare de la Calinesti Oas. S-a verificat de asemenea functionarea statiilor de pompare de la Moftin, Terebesti, Turulung si de la barajul de la Calinesti Oas. Am vrut sa ma asigur ca exista o buna colaborare a institutiilor pentru prevenirea inundatiilor in zonele respective. tinem permanent legatura cu primarii din Moftin si Calinesti Oas si monitorizam atent situatia'', a declarat prefectul Radu Roca.

Comments