Invatatoare din Baia Mare – printre cei 50 de Creatori de Educatie din Romania

Invatatoare din Baia Mare – printre cei 50 de Creatori de Educatie din Romania

Ioana Hochia, invatatoare la Colegiul de Arte Baia Mare, este unul dintre cei 50 de Creatori de Educatie din Romania, Generatia 2020. Proiectul ,,EdukAction" -pe care Ioana il deruleaza impreuna cu sotul ei, Adrian (bibliotecar), in beneficiul a zeci de elevi de la Scoala Gimnaziala ,,Mihail Sadoveanu" din Firiza – a impresionat expertii in cadrul selectiei nationale ,,Creatori de Educatie", organizata in proiectul ,,Curriculum Relevant, Educatie Deschisa pentru toti" – CRED.
,,Ati reusit sa ne dovediti ca un act educational valoros inseamna mult mai mult decat a transmite informatii, cunostinte, date. Ati reusit sa ne transmiteti, dincolo de ecranul rece al computerului pe care a fost realizata evaluarea, energia dumneavoastra, dinamismul dumneavoastra, daruirea dumneavoastra. Ati reusit sa ne aratati ca a fi cadru didactic este de fapt o vocatie. Prin toate cele descrise mai sus, reusiti sa aduceti un plus de valoare sistemului de invatamant romanesc, iar acest lucru contribuie decisiv la asigurarea unui proces de predare-invatare performant, atat de necesar in educatie. Asadar, datorita dumneavoastra, toti avem de castigat. Va multumim si va felicitam!", a transmis echipa proiectului CRED. In cadrul proiectului ,,Eduk-Action", zeci de elevi de la Scoala Gimnaziala ,,Mihail Sadoveanu" din Firiza au acces la educatie, cultura si sport prin activitati ludice specifice. Proiectul este finantat de Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Regala ,,Margareta a Romaniei", in cadrul programului ,,Investitie in Mediul Rural 2019-2020". ,,Am reusit prin intermediul proiectului sa acoperim un spectru larg de ateliere in cadrul carora piticii au beneficiat de o multitudine de activitati formale si informale. Proiectul a creat conditii pentru o mai buna colaborare elev-dascal-parinte-voluntar in vederea solutionarii problemelor legate de abandonul scolar. Acesta este important, deoarece aduce laolalta oameni care vor sa ajute comunitatea indiferent ca fac parte din comunitate sau nu, astfel creandu-se conditii necesare dezvoltarii spiritului civic. Proiectul a presupus o abordare mai ampla a problemelor, deoarece, in cadrul acestuia, am identificat si solutionat probleme curente ale educatiei. Prin caracterul multidisciplinar al activitatilor, am acoperit o gama larga de nevoi pe care le aveau atat copiii, cat si profesorii cu ajutorul voluntarilor de toate varstele. Noi (eu si sotul meu) am incercat ca, prin intermediul acestui proiect, sa acoperim o serie de necesitati, nu doar ale copiilor, cat si ale comunitatii in sine care a uitat cum e sa se implice. EdukAction a promovat cooperarea intergenerationala in comunitatile mici, in care voluntarii de toate varstele au adus o contributie educatiei asa cum au stiut ei mai bine. Proiectul poate fi un exemplu de buna practica pentru colegii mei din intreaga tara. Ca sa poata fi implementat, proiectul trebuie sa "creasca organic" odata cu initiatorul. Sunt sigura ca exista oameni care fac lucruri sau care vor sa faca doar ca asteapta sa fie implicati si sa daruiasca ce au ei mai de pret – timpul lor. Mandra sa fiu un ,,creator de educatie"!", a subliniat Ioana Hochia.

Post-ul Invatatoare din Baia Mare – printre cei 50 de Creatori de Educatie din Romania apare prima data in Graiul Maramuresului - Cotidian independent al judetului Maramures.

Comments