INVESTITIE – Centrul de tranzit din Baia Mare isi deschide curand portile

INVESTITIE – Centrul de tranzit din Baia Mare isi deschide curand portile

INVESTIȚIE  Primul Centru de tranzit din municipiul Baia Mare urmează să fie finalizat într-un termen de maxim o lună de zile. Acesta se va adresa tinerilor care părăsesc sistemul de protecție al copiilor, oferind asistență și consiliere acestora. Lucrările de realizare a Centrului de tranzit au fost demarate în luna noiembrie a anului trecut și lucrarea a fost susținută financiar de către un lanț de hypermarket-uri germane care operează în România. Proiectul este derulat de către Fundația Hope and Homes for Children România în parteneriat cu Primăria Baia Mare și odată ce va fi finalizat, Centrul de tranzit va trece în administrarea Serviciului Public de Asistență Socială.

Centrul de tranzit are o capacitate de 19 locuri și principalul scop al acestuia va fi acela de a rezolva pe termen scurt și mediu, într-o perioadă cuprinsă între 6 și 24 de luni problema critică a locuirii pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție din județul Maramureș. În cadrul centrului, acești tineri vor învăța ce înseamnă să locuiască independent și vor beneficia de o serie de servicii integrate cum ar fi consiliere, mediere, informare, asistare și monitorizare.

Centrul de tranzit este conceput ca o continuitate al sistemului de îngrijire, asigurând un flux rezonabil de ieșiri din sistemul de protecție de stat, reducând astfel numărul de copii din sistem la nivelul județului Maramureș. Până la momentul demarării acestui proiect, Baia Mare nu a avut posibilitatea oferii unor astfel de servicii pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție și pot deveni o țintă a incapacității de a se integra în societate.

INVESTIȚIEINVESTIȚIECentrul de tranzit este amplasat pe strada Cuza Vodă numărul 8 din Baia Mare.

Simona Vasiac

Comments