Iohannis, mesaj de Ziua Nationala: 2024 va fi un an hotarator pentru Romania viitorului. Sa ramanem...

"In acest moment ne amintim de cultura si traditiile care ne definesc si mai ales, de marile rascruci ale istoriei, cand doar prin unitate si hotarare am depasit greutati ce pareau insurmontabile. Cele doua evenimente definitorii, Independenta si Unirea, au fost infaptuite cand romanii au lasat de-o parte divergentele si au fost strans uniti in jurul acestor idealuri," a declarat seful statului.

Papa Francisc nu se mai duce la reuniunea din Dubai, la care participa si Klaus Iohannis

Suntem membri respectati ai UE in care ne-am dorit sa ne integram pentru ca Europa este familia noastra.

Pentru noi apartenenta la UE inseamna si accesul la resurse financiare deosebit de importante. Banii europeni reconstruiesc Romania.

Datorita atasamentului la valorile euro-atlantice tara noastra are un loc binemeritat atat in Ue, cat si in NATO.

In actuala situatia extrem de tensionata vedem cat de importante sunt aceste apartenente strategice.

Suntem cu totii constienti ca in Romania mai sunt multe lucruri de facut iar schimbarile amanate atat de mult timp trebuie sa continue intr-un ritm mult mai alert.

Klaus Iohannis participa la parada de la Arcul de Triumf si apoi pleaca in Dubai - Programul presedintelui

Au fost pornite noi reforme. Toate trebuie continuate. 2024 va fi un an hotarator pentru cum va arata Romania viitorului, deoarece vom avea alegeri europarlamentare, locale, parlamentare si prezidentiale. rezultatele acestui vertabil maraton electoral vor stabili cursul spre care natiunea noastra se va indrepta in urmatorii ani. Va fi un test al maturitatii noastre prin participarea la alegeri.

Drumul catre libertate si democratie a fost lung si anevoios si a implicat sacrificii enorme din partea multor generatii. Votul e singurul instrument democratic prin care decidem viitorul tarii noastre. E datoria noastra sa ramanem vigilenti in fata curentelor extremiste, care daca nu suntem suficient de atenti pot deveni amenintari reale la adresa societatii noastre.

Fara o coerenta guvernamentala ar fi fost cu mult mai dificil sa trecem cu bine prin crizele multiple cu care ne confruntam.

Vezi aici TEXTUL INTEGRAL.

Comments