Ionut Stroe reactioneaza in scandalul tergiversarii voturilor de la Sectorul 1: Clotidle Armand vrea...

"Prin tot ceea ce face acum, Clotilde Armand vrea vicierea credibilitatii rezultatelor de la Sectorul 1. Nu poate accepta ca a pierdut. Clotilde Armand a obstructionat si obstructioneaza si in aceste momente procesul electoral de centralizare si numarare a votului la Sectorul 1", a declarat purtatorul de cuvant al PNL.

"Tot ce vedeti, haosul centralizarii, cu oameni care stau in canicula, ei i se datoreaza. Ea este cea care, in calitate de primar, a ingreunat tot procesul prin conditiile proaste puse la dispozitie pentru Biroul Electoral de Sector si spatiile in care se desfasoara numaratoarea. In al doilea rand, tergiverseaza tot procesul de numarare, inventand probleme care nu exista, contestand chiar si semnatura propriilor reprezentanti USR care au semnat toate procesele verbale, toate", precizeaza Stroe. O noua lovitura pentru primarita rezist Clotilde Armand. Liberalii ii arata procesele verbale: "Cifrele nu mint, George Tuta a castigat" - FOTO

Potrivit acestuia, "este absurd ca nici un reprezentant al USR din sectii nu a facut vreo sesizare, vreo contestatie pentru procesele verbale, si cu toate acestea Clotilde Armand contesta la gramada, zeci de procese verbale doar pentru a crea haos si pentru a pune la indoiala alegerile".

"Este pur si simplu disperare ca a pierdut. In acest moment, oficial, nu pe numaratori paralele, deci oficial, mai sunt cred ca doar 7 sectii de verificat si deja distanta lui George Tuta este de peste 650 de voturi. Asta o deranjeaza pe Doamna Armand: ca oficial, corect, cu semnatura membrilor USR pierde, ca oamenii din Sectorul 1 au votat sa plece acasa. Si este atat de mare disperarea incat a ajuns sa faca zeci de plangeri penale catre presedinti de sectii, catre reprezentantii in sectii, doar pentru a pune la indoiala totul, pentru distruge credibilitatea procesului electoral", a aratat Ionut Stroe.

Liberalul a mentionat ca "este inadmisibil si sunt foarte atenti la aceste tactici care nu au nimic democratic in ele si care ele insele, prin faptul ca afecteaza procesul electoral, sunt la limita penalului".

Intrebat daca PNL este de acord cu renumararea ceruta de Clotilde Armand, Stroe a precizat: "Repet ce am spus, aproape toate procesele verbale au fost deja numarate, mai sunt doar 7, diferenta de voturi e foarte mare pentru George Tuta. Nu vedem ce se poate schimba, daca nici membri USR din sectii nu au contestat aceste procese verbale? Doamna Clotilde Armand incearca se creeze conditiile, prin sabotajul acesta, prin haosul creat, pentru a spune ca rezultatul e altul, pentru a delegitima rezultatul, adica votul oamenilor. Daca ar fi cu adevarat motive, contestatii, atunci Biroul Electoral ar fi cel care ar putea decide, nu noi. Dar totul este doar o masinarie de fum si zgomot. Sunt chestiuni inventate acum de Clotilde Armand, cand vede ca pierde".

Comments