ISTERIA POKEMON – Accidente, talharii, profanari de morminte

ISTERIA POKEMON – Accidente, talharii, profanari de morminte

sursa foto: playtech.ro

ISTERIA POKEMON În ultima lună, jucătorii de Pokemon Go din Marea Britanie au produs sute de incidente în care a intervenit poliţia, scrie presa britanică: tâlhării, încălcarea regulilor de circulaţie, încăierări.

ISTERIA POKEMON Poliţiştii din Ţara Galilor au descoperit că o persoana cu dizabilităţi mintale a invitat mai multi copii la el acasă, pentru că ar avea acolo o mulţime de pokemoni.

Poliţiştii din Manchester şi din Londra au arătat că mulţi dintre “ademenitorii de pokemoni” s-au dovedit a fi hoţi care profitau de acest joc pentru a distrage atentia victimelor şi a le fura telefoanele mobile.
Poliţia Transporturilor a înregistrat două incidente în care copiii au trecut calea ferată jucându-se pe telefon şi fără a fi atenţi la trenul ce venea. La fel, au fost descoperiţi mulţi şoferi care jucau Pokemon Go la volan. Şoferii au început să-şi părăsească maşinile în mijlocul intersecţiilor, plecând în căutare de pokemoni. În Devon, poliţiştii au văzut cum un motociclist s-a oprit în mijlocul unei străzi cu sens unic şi a început să joace Pokemon. BBC vorbeşte despre mai multe cazuri în care poliţia a fost sesizată pentru ceea ce părea a fi profanare de morminte. Sosiţi la fata locului, poliţiştii au observat mai mulţi tineri alergând peste morminte, încercând să vâneze pokemoni.

“Cerem jucătorilor să fie atenţi la ce se întâplă în jurul lor şi să se joace alături de prieteni sau familie, în special când se află în locuri mai puţin cunoscute”. “Vă rugăm să ţineţi cont de siguranţa dumneavoastră şi să fiţi atenţi tot timpul, nu conduceţi jucând, respectaţi legislaţia locală şi locurile pe care le vizitaţi”.

Un purtător de cuvânt al politiei a facut apel prin intermediul BBC ca jucătorii să pună pe primul plan siguranţa lor şi a celor din jur. “Nu intraţi niciodată în apă. Pokemonii nu apar dincolo de mal. Nu intraţi în clădiri abandonate şi nu mergeţi pe alei neluminate”.

sursa info

Comments