ItE INCURCATE – Copil de 12 ani, gasit cu capul zdrobit. Politia are o misiune grea

ItE INCURCATE – Copil de 12 ani, gasit cu capul zdrobit. Politia are o misiune grea

IŢE ÎNCURCATE. Anchetatorii omorului din comuna suceveană Păltinoasa, unde un minor a fost găsit la marginea unei păduri cu capul zdrobit, au o dilemă aparte: să identifice ucigașul dintre cei doi suspecți care susțin fiecare că de fapt el i-a zdrobit capul victimei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava nu duc lipsă de suspecți care să recunoască faptul că ei sunt criminalul lui Cozmin Ghoerghe Covaci, băiețelul de 12 ani din satul Capu Codrului, aflat în comuna suceveană Păltinoasa.

Asta pentru că așa cum ne-au transmis reprezentanții Parchetului, cei doi suspecți ai crimei, frați, au recunoscut fiecare în parte că i-ar fi zdrobit capul lui Cozmin cu o piatră. “Avem doi suspecți, unul de 12 ani, unul de 18 ani. Amândoi susțin că ei sunt autorii crimei și că au comis fapta fără ajutorul altcuiva. Este o situație aparte, trebuie să vedem cine are dreptate”, ne-a precizat Sorin Eugen Iașinovschi, procuror șef Secția Urmăriri Penale a Parchetul Tribunalului Suceava.

Anchetatorii intuiesc că minorul de 12 ani care a recunoscut că este autorul crimei încearcă doar să-l acopere pe fratele de 18 ani. Însă, nu au date certe că așa este. Motivul: fiind minor, suspectul de 12 nu va răspunde penal în fața legii și nu va risca o condamnare de 25 de ani pentru crimă. În schimb, fratele de 18 ani poate fi condamnat la închisoare.

Sinucidere înscenată
Cadavrul lui Cozmin Gheorghe Covaci a fost decoperit de unul dintre cei opt frați ai săi, luni, cu capul zdrobit și cu un șiret legat în jurul gâtului. Băiatul era dat dispărut de familie încă de duminică. Trupul neînsuflețit era pe un deal din afara satului Capu Codrului, acolo unde locuiește familia sa. Era dezbrăcat de la brâu în sus, avea o lovitură foarte puternică la cap, care probabil i-a cauzat decesul, şi un şnur de pantof în jurul gâtului.

Gheorghe Cozmin Covaci, în vârstă de 12 ani, a plecat duminică, în jurul orei 15.00, să joace fotbal alături de mai mulţi copii din sat, dar seara nu s-a mai întors acasă. Atunci, familia a sunat la 112 şi au anunţat dispariţia.

Cei doi frați care susțin că l-au ucis pe Cozmin au plecat și ei la fotbal cu victima. Șirul faptelor care au dus la groaznica crimă, neconfirmat însă de procurori până acum, ar fi că minorii au băut palincă în timp ce jucau fotbal. La un moment dat, Cozmin și suspectul de 18 ani s-au contrat verbal. Nervos, acesta din urmă ar fi pus mâna pe o piatră și l-ar fi lovit cu bestialitate. Pentru a ascunde crima, autorul i-a legat un șiret de la încălțări în jurul gâtului pentru a încerca, într-un mod naiv, să mascheze crima într-o sinucidere.

În cele din urmă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat aseară că tânărul de 18 ani a fost reţinut în cazul uciderii unui copil de 12 ani din Capu Codrului.

Potrivit anchetei, tânărul de 18 ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, l-a lovit cu o piatră în cap şi l-a strangulat pe copilul de 12 ani, aparent fără o motivaţie, ci doar că în urmă cu mai mult timp, acesta ar fi lovit-o pe sora acestuia tot cu o piatră. Tânărul suspect a fost reţinut, iar miercuri urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sursa info

Comments