,,Jeffrey Dahmer" din Mexic. Un farmacist a fost arestat pentru uciderea unei tinere de 17 ani, poli...


Politia din Ciudad de Mexico l-a arestat pe farmacistul Miguel Cortes, 39 de ani, sub suspiciunea de crima, dupa ce si-a abuzat sexual vecina, o adolescenta de 17 ani, pe care apoi a ucis-o. La perchezitii, in apartamentul lui au fost gasite 7 cranii umane. Descoperirile ingrozitoare i-au atras supranumele de ,,Jeffrey Dehmer" din Mexic, dupa numele celebrului criminal in serie american, scriu Milenio si Telemundo.


Mexicanul a fost prins dupa ultima sa crima. Marti, 16 aprilie, Cortes si-a atacat vecina, pe Maria Jose (17 ani), in apartamentul ei, a violat-o si a ucis-o.


Cand mama ei, Cassandra, a incercat cu disperare sa-l opreasca, acesta a atacat-o si a injunghiat-o. O camera de supraveghere l-a filmat.


Cortes a incercat sa scape, dar a fost oprit de vecini, care l-au retinut pana la sosirea politiei. Criminalul a fost arestat.


Joi, procurorii din Ciudad de Mexico au perchezitionat apartamentul lui Cortes si au descoperit sapte cranii umane, diverse alte ramasite si documente de identificare. Anchetatorii au ridicat si mai multe fierastraie si substante chimice.


Autoritatile investigheaza acum daca Miguel Cortes este responsabil si pentru uciderea altor femei: agentiile de presa locale au raportat ca cel putin 20 de crime sunt investigate. Un vecin si-a exprimat marea ingrijorare ca Cortes ar putea fi implicat in disparitia iubitei sale.


Presupusul criminal in serie era angajat la un spital local. Ii placea sa calatoreasca si vorbea fluent trei limbi straine.


Pe retelele de socializare, unde a precizat ca a absolvit Instituto Politecnico Nacional Escuela Nacional de Ciencias Biologicas, el posta adesea continut despre protejarea drepturilor femeilor si animalelor.


Presa mexicana il compara pe Cortes cu Jeffrey Dahmer (n. 1960 - d. 1994), supranumit ,,Canibalul din Milwaukee", un criminal in serie american, care, intre 1978 si 1991, a comis crime, violuri si acte de cruzime asupra a 17 victime, toate de sex masculin.


Desi a fost diagnosticat de specialisti ca avand tulburare de personalitate, s-a considerat ca toate aceste infractiuni au fost comise in deplinatatea facultatilor mintale, drept urmare, a fost condamnat la inchisoare pe viata.


Si-a gasit sfarsitul, el fiind ucis de un alt detinut. Netflix a realizat un documentar despre viata ,,Canibalului".


Comments