JOB DE VACANtA – A inceput programul de practica de la Guvern

JOB DE VACANtA – A inceput programul de practica de la Guvern

JOB DE VACANŢĂ 200 de tineri vor face practică plătită în această vară la ministere, agenţii sau la cabinetele înalţilor demnitari.

JOB DE VACANŢĂ Mulţi s-au întors în ţară special pentru a face cunoştinţă cu administraţia românească. Premierul Dacian Cioloș i-a îndemnat pe tineri să aibă curaj şi soluţii, pentru că sunt multe de schimbat.

„Ce-mi doresc eu este să vin în ţară şi să ajut oamenii să înţeleagă mai bine cum funcţionează guvernarea, democraţia ca să se poată folosi de ele într-un mod corect. Nu avem obişnuinţa de a trage oamenii la răspundere”, a spus Georgiana Baciu.

Georgiana este de doi ani la Manchester. Studiază relaţii internaţionale şi acum va avea ocazia să vadă cum funcţionează diplomaţia românească. La fel ca ea, 7.400 de tineri au vrut să vadă cum lucrează instituţiile statului şi, de ce nu, să le facă mai de ajutor pentru români.

Asta înseamnă că mai avem o șansă. O șansă să modernizăm administrația nu doar pe hârtie, prin legislație și reforme, și prin resurse umane”, a fost mesajul premierului Dacian Cioloș.

Un sfert dintre tinerii aleşi să lucreaze două luni în administraţie învaţă la universităţi din străinătate şi au fost avertizaţi chiar de un ministru să nu se sperie de ce găsesc aici.

O să fiţi dezamăgiţi, poate şocaţi, nemulţumiţi de cum merg lucrurile. Luați-o ca pe un fapt. Asta este baza de la care se porneşte şi este un teritoriu pe care se poate modela schimbarea”, a spus ministrul Mediului Cristiana Pașca-Palmer.

Răspunsul multora ne dă speranţe.

Mă interesează foarte mult să rămân în administrație și în condițiile în care pot să fiu util. Cred cu tărie ca noi putem să construim un buget prin care să se aloce 6% din PIB pentru finanțarea în Educație”,a spus un student.

Tinerii vor lucra două luni în 20 de ministere şi alte 23 de instituţii publice în schimbul unei burse lunare de 1.000 de lei. Premierul i-a îndemnat să profite de această perioadă care i-ar putea ajuta.

Și la mine e un fel de stagiu mandatul ăsta, puțin mai lung, dar tot un stagiu în sensul ca învăț lucruri noi”, a spus Dacian Cioloș.

Internship.Gov.Ro este programul oficial de internship organizat de către Guvernul României, dedicat studenților și tinerilor absolvenți. Prima ediție a avut loc în 2013 și au participat 25 de tineri care au fost repartizați la Palatul Victoria, potrivit internship.gov.ro.

În 2014, programul s-a extins și a inclus și ministerele și departamentele conduse de miniștri și miniștri-delegați, însumând peste 150 de tineri.

În 2015, în cadrul celei de-a treia ediții, au fost implicate în program alte instituții publice centrale din subordinea Guvernului și a ministerelor, ajungându-se astfel la 300 de poziții disponibile din totalul de peste 450 de oportunități, râspândite în 77 de autorități și instituții publice ale administrației centrale.

Programul oficial de Internship al Guvernului se va derula în această vară în perioada 22 iulie – 22 septembrie 2016.

sursa info

Comments