JOCURILE OLIMPICE – Incidente soldate cu morti la Rio de Janeiro

JOCURILE OLIMPICE – Incidente soldate cu morti la Rio de Janeiro

Câteva ore mai înainte, o arhitectă la volanul maşinii sale, pe una din principalele căi de acces către Bulevardul Olimpic, o arteră din zona portuară a Rio, în întregime renovată pentru JO, a fost ucisă cu un glonţ în cap, cu ocazia unui jaf armat.

Joi, într-un incident încă puţin explicat, un alt brazilian, un avocat de 60 de ani, adept al jiu-jitsu, care conducea un BMW blindat în cartierul Parcului Olimpic, şi-a ucis agresorul. Avocatul s-a identificat ca vice-consul al Rusiei la Rio, ceea ce consulatul rus a dezminţit rapid.

AFP relatează că un glonţ a traversat sâmbătă peretele de plastic al centrului de presă pentru probele de echitaţie din cadrul Jocurilor de la Rio, fără a răni pe nimeni.

Glonţul, de calibru mic, a fost recuperat de organizatori, care, solicitaţi de ziarişti, nu au comentat incidentul.

Centrul de presă este situat într-o zonă militară.

AFP transmite de asemenea că o explozie a fost auzită în apropierea liniei de sosire a probei de ciclism pe şosea, cu mai bine de două ore înainte de finalul cursei, în apropierea plajei Copacabana.

Un camion al poliţiei, specializat în neutralizarea pachetelor suspecte, a fost văzut la faţa locului. În rândul spectatorilor nu a fost înregistrată agitaţie.

Un uriaş dispozitiv de securitate de 85.000 de poliţişti şi militari a fost mobilizat pentru asigurarea securităţii celor 10.500 de sportivi şi 500.000 de vizitatori străini aşteptaţi la Rio pentru JO, care s-au deschis oficial vineri seară pe Maracana şi se vor încheia pe 21 august.

Primul oraş din America de Sud care organizează Jocurile Olimpice, Rio de Janeiro este confruntat cu o insecuritate cronică, alimentată de traficul de stupefiante şi mizeria în care trăieşte o mare parte a populaţiei.

Comments