Jocurile Olimpice. Programul si rezultatele sportivilor romani in competitiile de luni – Romania, el...

In ziua de luni, 5 august, la Jocurile Olimpice de la Paris, sportivi romani vor concura in probele de gimnastica, tenis de masa, lupte, atletism, yachting si polo pe apa. HotNews.ro si siteul nostru de sport& GOLAZO.ro& va vor prezenta LIVE rezultatele obtinute de romani la JO Paris 2024.

Toate informatiile despre evolutiile romanilor la JO Paris 2024, LIVE:

JO, polo masculin: Romania a incheiat participarea cu cinci infrangeri consecutive, pe locul 12

Nationala de polo a Romaniei si-a incheiat participarea, luni, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu a cincea infrangere din grupa A, scor 7-10, cu Muntenegru. Tricolorii incheie pe locul 12, ultimul. La ultima participare la Jocurile Olimpice, in urma cu 12 ani, Romania a ocupat locul 10, potrivit News.ro.

Scorul pe reprize a fost 3-3, 1-2, 1-2, 2-3, iar pentru Romania au marcat Fulea 2 goluri, Iudean 1 gol, Lutescu 1, tepelus 1, Colodrovschi 1, Georgescu 1.

Rezultatele inregistrate de echipa Romaniei, care a evoluat curajos in cateva partide in fata mult mai titratelor adversare, sunt: 7-14 cu Grecia, 8-14 cu SUA, 8-11 cu Croatia, 7-18 cu Italia si 7-10 cu Muntenegru. Ca urmare, nationala incheie pe ultimul loc in grupa A si 12 la general.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa, dupa eliminarea in optimi la JO: Nu gasim scuze pentru meciul cu India, din infrangeri ar trebui sa invatam... dar nu aici era momentul

"Este un moment dificil pentru echipa nationala femininae. Dupa atat de multe triumfuri in competitiile europene de anvergura, dupa finale jucate, castigate sau pierdute, dar de fiecare data pe podium, dupa 3 ani in care am alergat impreuna, sportivi, antrenori si federatie, dupa acumularea de puncte pentru a ne califica de pe o poziltie privilegiata (locul 4 mondial) la JO Paris, iata-ne azi in fata unui esec care ne afecteaza pe toti deopotriva.

Nu gasim scuze pentru meciul cu India, din infrangeri ar trebui sa invatam... dar nu aici era momentul. La JO, sportivii ar fi trebuit sa fie pregatiti pentru ce este mai greu si sa gaseasca resurse in timp real. Sunt surprins de faptul ca nu a functionat acest principiu si ca au iesit la suprafata mai degraba slabiciuni nebanuite. Nu e loc de speculatii, suntem o echipa si nu putem sterge cu buretele un trecut recent care ne apartine. Suntem o echipa la bine si la greu si vom gasi resursele pentru a repara ce pare acum de neconceput", a scris Romanescu pe Facebook.

Fosta inotatoare ungara Katinka Hosszu, despre David Popovici: Cred ca se gandeste ca este posibil sa doboare recordul mondial stabilit de Pan Zhanle

Fosta inotatoare ungara Katinka Hosszu, multipla campioana olimpica, mondiala si europeana, a declarat, pentru Eurosport, ca David Popovici a obtinut rezultate extraordinare la Jocurile Olimpice, apreciind ca romanul va tinti recordul mondial la 100 metri liber stabilit de Pan Zhanle, potrivit News.ro.

"Sunt sigura ca David este multumit cu rezultatele sale. Nu-mi imaginez de ce nu ar fi. A fost extraordinar in ambele probe. Faptul ca a obtinut un bronz in proba de 100m liber este extraordinar, fiindca a fost o cursa foarte stransa, toata lumea a fost la nivel inalt. Cred ca David deja a inceput sa se gandeasca despre ce va urma pentru el imediat dupa cursa de 100m, nu a asteptat sa se incheie Jocurile Olimpice - si anume ca este posibil sa doboare recordul mondial stabilit de Pan Zhanle. Cred ca asta ne spune faptul ca el este un competitor puternic - abia a terminat cursa si deja s-a gandit la ce urmeaza. Cred ca deja are ochii atintiti pe acest record mondial. A spus ca oricine il poate dobori, dar sunt destul de sigura ca el va fi cel care va incerca sa o faca. Asta cred ca urmeaza pentru el. Sper, de asemenea, ca se va odihni putin, pentru ca de multe ori stiu ca eu nu ma odihneam dupa mari intreceri, dar acum cred ca trebuie sa se odihneasca si sa se bucure de ce a realizat, ca apoi sa continue antrenamentele. Inca mai are mult timp la dispozitie. Are doar 19 ani si va mai participa la alte editii de Jocuri Olimpice" a declarat Hosszu.

Katinka Hosszu are 35 de ani si a cucerit trei medalii de aur si una de argint din patru participari olimpice consecutive: Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012 si Rio de Janeiro 2016.

La Jocurile Olimpice, David Popovici a castigat medalia de aur la 200 metri liber si bronzul la 100 metri liber.

Presedinta Agentiei Nationale pentru Sport, Elisabeta Lipa, le incurajeaza pe gimnaste, dupa ce ocontestatie a antrenorilor americancei Jordan Chiles a lasat-o fara medalia de bronz pe Ana Maria Barbosu.

,,Ana Barbosu, atat de aproape de medalia de bronz! Ultima finala pe aparate la gimnastica de la aceste Jocuri Olimpice, cea de la sol, se incheie cu un gust amar pentru tara noastra. La doar 1 minut dupa ce Ana Barbosu a castigat medalia de bronz, o contestatie facuta de sportiva americana Jordan Chiles a fost admisa, iar aceasta a trecut pe locul 3, cu 13.766 puncte, depasindu-le pe Ana si Sabrina, ambele la egalitate, cu punctajul 13.700. Am simtit pentru putin timp euforia castigarii unei medalii la gimnastica, dupa atat de multa vreme, insa rezultatele obtinute de sportivele noastre trebuie sa ne dea speranta ca la urmatoarea editie de JO vom fi din nou pe podium. Ana, Sabrina, capul sus! Ati fost la inaltime! V-ati batut cu Simone Biles si Rebeca Andrade pentru podium la sol si ati reusit sa impresionati nu doar Arena de la Paris, ci o tara intreaga. Stiu ca este frustrant, insa cred in potentialul vostru. Continuati sa va antrenati, sa faceti treaba buna si medaliile vor veni!", a scris Lipa pe Facebook.

Luptatorul Razvan Arnaut a pierdut in sferturi, scor 0-9, in limitele categoriei 60 kg, in fata lui Zholman Sharshenbekov (Kirgistan), dublu campion mondial, in 2023 si 2022, medaliat cu argint mondial in 2018 si 2021.

,,Asiaticii au alt sistem de lupta, au valoare mai mare. Luptele cu asiaticii sunt incomode. Nu e neaparat mai tare ca mine, dar are plasament, mobilitate, e talentat. Eu am ajuns aici prin munca, multa munca si nu ma las. Pana la urma tot o sa castig. Acum mai am o sansa sa ma bat pentru medalie. Astept semifinala de diseara. Daca Zholaman castiga, eu am sansa de recalificari. Sa vedem", a spus Razvan Arnaut dupa meci, conform COSR.

Sansa lui Arnaut sa intre in recalificari este ca ZholamanSharshenbekov sa-l invinga in semifinala pe japonezul Kenichiro Fumita, vicecampion olimpic la Tokyo 2020, campion Mondial in 2017 si 2019.

Timp de cateva minute, gimnasta Ana Barbosu a avut medalia de bronz la sol, insa o contestatie aprobata a americancei Jordan Chiles (a fost ultima concurenta) a scos-o dramatic in afara podiumului de premiere pe sportiva noastra.

Sabrina Maneca Voinea a cazut de doua ori de pe barna, iar cu 11.733 a incheiat ultima finala din Bercy Arena. Aurul olimpic a fost castigat surprinzator de italianca Alice D'Amato, in timp ce Simone Biles, vedeta gimnasticii mondiale, a terminat in afara podiumului.

Aventura echipei feminine de tenis de masa a Romaniei la Jocurile Olimpice de la Paris s-a oprit, din pacate, in optimi, faza a competitiei unde fetele noastre au fost invinse de India, scor 3-2.

In partida decisiva, Manika Batra a trecut (3-0) de Adina Diaconu, scor 11-5, 11-9, 11-9.

Meciul decisiv pentru calificarea in sferturile turneului olimpic feminin pe echipe de tenis de masa se joaca intre Adina Diaconu si Manika Batra.

Bernadette Szocs o invinge pe Archana Girish Kamath, scor 3-0, iar Romania revine spectaculos de la 0-2 la general contra Indiei si egaleaza situatia de pe tabela. A fost 11-5, 8-1, 11-7 si 11-9 pentru Szocs.

Elizabeta Samara, veterana echipei noastre, a castigat dramatic, in set decisiv, meciul cu Sreeja Akula, scor 3-2. A fost 8-11, 11-4, 7-11, 11-6, 11-8 pentru Eliza. Daca Sreeja ar fi castigat partida, atunci India ar fi obtinut calificarea in sferturile turneului olimpic feminin pe echipe de tenis de masa.

Din pacate, vestile bune nu vin nici de la simplu: Bernadette Szocs a pierdut meciul cu Manika Batra, scor 3-0. A fost 11-5, 11-7 si 11-7 pentru Manika. In acest moment, India conduce cu 2-0 in meciul contra Romaniei din optimi.

Perechea Adina Diaconu / Elizabeta Samara a pierdut meciul cu dublul Girish Kamath / Sreeja Akula, scor 0-3. A fost 11-9, 12-10 si 11-7 pentru indience.

Programul de luni al sportivilor romani de la Jocurile Olimpice:

11:00 Tenis de masa

Echipe feminin – Optimi de finala – Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Adina Diaconu

11:10 Atletism

Aruncarea discului masculin – Calificari – Alin Firfirica

12:55 Atletism

400 m feminin – Calificari – Andrea Miklos

13:38 Gimnastica artistica

Barna – feminin – finala: Sabrina Maneca Voinea

13:00 Yachting

Dinghy ILCA 6 feminin – Runda 9, 10 – Ebru Bolat

15:23 Gimnastica artistica

Sol – feminin – finala: Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Barbosu

16:00 Tenis de masa

Echipe feminin – Optimi de finala – Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Adina Diaconu

16:00 Lupte

Greco-romane, 60 kg masculin – Calificari – Razvan Arnaut
Greco-romane, 130 kg masculin – Calificari – Alin Alexuc

21:00 Tenis de masa

Echipe feminin – Optimi de finala – Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Adina Diaconu

22:00 Lupte

Greco-romane, 60 kg masculin – Semifinale – Razvan Arnaut (Daca se califica)

22:20 Lupte

Greco-romane, 130 kg masculin – Semifinale – Alin Alexuc (Daca se califica)

22:40 Polo pe apa

Meci masculin – Grupe – ROMANIA – Muntenegru

Comments