JOCURILE OLIMPICE – Vai de noi! Nationala de handbal feminin, invinsa categoric de Angola!

JOCURILE OLIMPICE – Vai de noi! Nationala de handbal feminin, invinsa categoric de Angola!

JOCURILE OLIMPICE Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă, sâmbătă noapte, de reprezentativa Angolei, cu scorul de 23-19 (11-9), în primul meci din grupa A, la Jocurile Olimpice de la Rio.

Medaliată cu bronz la ultima ediţie a Campionatului Mondial, România a făcut un joc extrem de slab şi nu a condus nici măcar o dată împotriva echipei care a ocupat locul 3 la Cupa Africii.

Singurele handbaliste “tricolore” care s-au remarcat au fost Cristina Neagu, autoare a 8 goluri, şi portarul Paula Ungureanu, care a încheiat meciul cu 15 intervenţii (39%).

Deşi a întâlnit cel mai accesibil adversar din grupă, România a avut un început de meci foarte slab, marcând primul gol abia în minutul 10, când Cristina Neagu a înscris de la 7 metri, la scorul de 3-0 pentru Angola.

Jucătoarele noastre au dat senzaţia că intră în meci şi au reuşit să egaleze la 4, dar adversarele s-au desprins din nou la trei goluri (9-6), iar la pauză au condus cu 11-9.

După ce s-au apropiat la un gol în startul părţii secunde, româncele au avut o altă perioadă slabă, care a permis Angolei să se detaşeze la cinci goluri, scor 16-11, în minutul 40.

Fetele lui Ryde au redus din diferenţă cu opt minute înainte de final, când s-au apropiat la doar două goluri, dar africancele şi-au refăcut avantajul de cinci goluri în minutul 58, scorul final fiind 23-19.

România: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu — Gabriella Szucs, Melinda Geiger (1 gol), Eliza Buceschi (1), Cristina Neagu (8), Aurelia Brădeanu (1), Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (1), Florina Chintoan (2), Patricia Vizitiu, Laura Chiper (4). Selecționer: Tomas Ryde.

Angola: Cristina Direito Branco, Teresa Patricia Almeida — Juliana Jose Machado (2), Lurdes Marcelina Monteiro (1), Natalia Maria Bernardo (3), Albertina Cruz Kassoma (2), Luisa Kiala (2), Azenaide Daniela Carlos (2), Wuta Waco Bige Dombaxi (2), Magda Alfredo Cazanga (3), Liliana da Silva Venancio, Janete Viegas dos Santos (1), Isabel Evelize W. Guialo (5). Selecționer: Filipe de Carvalho Cruz.

Sâmbătă s-au jucat alte patru partide în cele două grupe, după cum urmează: Norvegia – Brazilia 28-31, Muntenegru – Spania 19-25, în grupa A, respectiv Franţa – Olanda 14-18 şi Rusia – Coreea de Sud 30-25.

După partida de sâmbătă noapte, România va juca, în ordine, cu Brazilia (8 august, ora 22.40), cu Muntenegru (10 august, 17.30), cu Spania (12 august, 20.40) şi cu Norvegia (14 august, 22.40).

Primele patru clasate în fiecare din cele două grupe se vor califica în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice, unde se va juca încrucişat şi eliminatoriu pentru semifinale.

Echipa de handbal feminin a României a participat doar de trei ori la Jocurile Olimpice: prima dată la ediţia din 1976, când a obţinut şi cea mai bună clasare – locul 4, iar apoi la ediţiile din 2000 şi 2008, când a încheiat pe aceeaşi poziţie, 7.

Comments