Julian Nagelsmann: O noua era pentru echipa nationala a Germaniei la EURO 2024

Julian Nagelsmann: O noua era pentru echipa nationala a Germaniei la EURO 2024

Julian Nagelsmann: O noua era pentru echipa nationala a Germaniei la EURO 2024

Germania este considerata ca fiind a treia favorita la castigarea EURO 2024, avand o cota de 7.00 pentru a se impune la turneul final, informeaza casepariuristrainatate.com. Anglia, cu o cota de 4.50, este principala favorita, fiind urmata de Franta, cu o cota de 5.00.

Una dintre principalele atuuri ale nemtilor este revenirea lui Toni Kroos la echipa nationala, care a fost convins sa renunte la retragerea sa din competitiile internationale. Aceasta revenire va aduce un plus de clasa si de experienta la mijlocul terenului, in cadrul echipei conduse de Nagelsmann. ,,In doar sapte secunde de la revenirea sa, Kroos a oferit o pasa decisiva," noteaza un comentator sportiv, subliniind impactul imediat pe care veteranul de la Real Madrid l-a avut la revenirea in tricoul ,,Panzerului".

Dupa 6 meciuri sub comanda lui Nagelsmann, Germania a obtinut victorii importante impotriva Frantei si Olandei, lucru care demonstreaza faptul ca tanarul selectioner pare sa fi gasit deja o formula eficienta de joc. Aceste victorii au venit insa dupa cateva infrangeri dezamagitoare, impotriva reprezentativelor din SUA si Mexic. Nagelsmann a folosit aceste jocuri pentru a experimenta diferite formatii si jucatori, stabilind in final o echipa capabila sa concureze la cel mai inalt nivel.

Revenirea lui Kroos, alaturi de jucatori talentati precum Jamal Musiala si Florian Wirtz, a oferit echipei o noua forta ofensiva. ,,Prezenta lui Kroos a avut un impact pozitiv imediat asupra celor din jurul sau," a declarat Nagelsmann. Echipa s-a stabilizat si in defensiva, acolo unde Robert Andrich si Antonio Rudiger ofera siguranta pe linia de fund.

O alta decizie notabila a fost utilizarea lui Joshua Kimmich ca fundas dreapta, rol pe care il va ocupa si la turneul final. ,,Joshua este un jucator foarte important pentru noi. El intrupeaza dorinta absoluta de a castiga, ceea ce lipseste la multi jucatori tineri de astazi," a explicat Nagelsmann.

In ciuda unor experimente initiale, cum ar fi utilizarea lui Kai Havertz pe posturi neobisnuite, Nagelsmann pare sa fi gasit formula potrivita. Echipa sa este acum caracterizata de un echilibru intre experienta si tinerete, avand jucatori capabili sa aduca un plus de creativitate si dinamism pe teren. ,,Jamal [Musiala - 21 ani] si Florian [Wirtz - 21 de ani] sunt in forma maxima. Vreau sa-i sprijin, oferindu-le echilibrul necesar pentru a-si arata magia," a declarat capitanul Ilkay Gundogan.

Pe masura ce turneul se apropie, Germania pare sa fie pe o traiectorie ascendenta, cu o echipa care demonstreaza coeziune si dorinta de succes. Turneul de pe teren propriu va fi o oportunitate cruciala pentru Nagelsmann si jucatorii sai de a-si demonstra valoarea si de a aduce un nou trofeu in vitrina Germaniei, care din 2014 incoace nu a mai castigat nici un trofeu major.

Comments