Jumatate din tinerii Generatiei Z ar demisiona dupa trei zile de munca la birou: ,,Pierdere de timp...


Cea mai tanara generatie de angajati nu este adepta intoarcerii la birou. Potrivit unui studiu realizat de compania germana Personio, jumatate din tinerii generatiei Z au declarat ca ar renunta la locul de munca, daca ar fi obligati sa vina la serviciu mai mult de trei zile pe saptamana, comparativ cu doar 39% din cei 2. 000 de angajati din toate grupele de varsta care au spus acelasi lucru, relateaza Fortune.


Un numar similar de lucratori din Generatia Z a declarat ca mersul la birou a fost o ,,pierdere de timp si de bani", potrivit sondajului.


Raspunsurile sunt in concordanta cu ceea ce vad si companiile. Dintre cei 1 000 de manageri de resurse umane intervievati, mai mult de jumatate au declarat ca angajatii au fost reticenti in a se intoarce la birou cu norma intreaga, atunci cand restrictiile COVID au luat sfarsit.


Mai mult de 92% dintre angajatii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani nu au lucrat deloc la distanta in luna august, conform Biroului de Statistica a Muncii. Doar 3,2% au lucrat de la distanta cu norma intreaga, restul avand un program hibrid.


Unii profita din plin


Unii lucratori din Generatia Z, pasionati de tehnologie, profita din plin de intoarcerea la birou, realizand videoclipuri pe retelele de socializare in care isi glorifica zilele de lucru, strangand astfel sute de mii de vizualizari.


Pentru a face o zi banala de munca u mai captivanta, unii lucratori si-au adus la birou decoratiuni care le reflecta personalitatea.


Altii, precum Alicia Winterboer, coordonator de marketing si influencer, incearca sa sparga stigmatul programului la birou de la 09.00 la 17.00 cu videoclipuri de la locul de munca.


Winterboer a declarat pentru Wall Street Journal ca, in timp ce multi tineri idealizeaza munca pentru ei insisi, America corporatista are si avantajele ei.


,,Este in regula sa ai acel program de la 09.00 la 17.00, respectiv acea rutina", a declarat Winterboer.


Generatia Z este alcatuita din persoanele nascute intre 1996 si 2015. Este considerata drept prima generatie ,,nascuta cu smartphone-ul in mana", care a crescut cu internetul mai mult decat cu televizorul. Retelele de socializare, comunicarea online si relatiile la distanta sunt cateva dintre elementele definitorii ale vietii celor din Generatia Z.


Comments