Klaus Iohannis, anunt de ultima ora despre lupta anti coruptie

Klaus Iohannis, anunt de ultima ora despre lupta anti coruptie

'Lupta anticorupție este extrem de dificilă și complicată pentru România. Este o luptă care nu se desfășoară doar în planul Justiției, ci sper să se desfășoare și în planul mentalităților. Doar că Justiția poate să lucreze relativ mai repede decât se pot schimba mentalitățile. Este foarte complicat pentru societatea românească de a urmări de ce anumite faze ale luptei anticorupție se petrec într-un fel, dar toate aceste chestiuni nu sunt motive de șovăire. Vom continua neabătuți lupta anticorupție, fiindcă această luptă este vitală pentru România", a afirmat Klaus Iohannis într-o conferință de presă comună cu președintele german, Joachim Gauck.

Șeful statului român a adăugat că "doar o clasă politică care s-a reformat poate să fie garantul pentru o dezvoltare democratică sănătoasă și pentru o economie sănătoasă în România".

'În acest sens, cred că nu trebuie supraevaluat faptul că, în unele situații, și trebuie să recunoaștem, foarte punctuale, anumiți politicieni care au anumite probleme cu legea au fost aleși la alegerile locale. Eu sunt convins că există un sprijin larg al alegătorului român pentru lupta anticorupție și, în acest sens, cu siguranță, vom vedea rezultatele și în plan electoral", a mai declarat Klaus Iohannis.

Articole recomandate

Comments