Klaus Iohannis, reactie dupa ce un grup de copii ii canta ,,O lume minunata" in plina greva a profesorilor - Momentul surprins la Cristian

Klaus Iohannis, reactie dupa ce un grup de

Klaus Iohannis, reactie dupa ce un grup de copii ii canta ,,O lume minunata" in plina greva a profes...

Un grup de copii le-au cantat presedintilor Klaus Iohannis si Germaniei - Frank-Walter Steinmeier, cand au vizitat joi comuna Cristian, judetul Sibiu. Copiii sunt din Roades, judetul Brasov, si au venit in Cristian pentru a-i vedea pe cei doi politicieni si pentru a le face o surpriza, scrie Turnul Sfatului. Au cantat cateva cantece si au vorbit putin cu cei doi presedinti. Ei fac afterschool intr-o baza a Fundatiei Peter Maffay, muzician sas nascut in Brasov, stabilit in Germania dupa ce a emigrat cu familia in anii 60.

Cantecul pe care l-au ales sa-l cante celor doi presedinti a fost ,,O lume minunata", compusa si interpretata de Mihai Constantinescu, la sfarsitul anilor 70, in timpul regimului comunist.

La final, Klaus Iohannis le-a spus copiilor ,,Foarte frumos", apoi a facut o fotografie cu ei. Apoi i-a intrebat daca sunt toti la scoala, in aceeasi zi in care in multe unitati de invatamant nu se tin ore pentru ca profesorii se afla in greva de patru zile pentru ,,salarii si conditii decente". ,,Va doresc numai bine! Invatati bine, ca merita!", le-a spus Klaus Iohannis copiilor dupa ce i-au cantat.

Presedintele Klaus Iohannis i-a si mentionat pe copii in declaratiile de presa cand a vorbit si despre "un grup de copii care a venit special sa ne cante ceva".

,,Cred ca este o vizita remarcabila pe care am facut-o astazi impreuna cu presedintele federal Steinmeier in Sibiu si aici, in Cristian. Cred ca a fost si ramane foarte, foarte important ca inalti oaspeti sa vada si altceva in afara de Capitala, ca sa cunoasca in profunzime Romania. De aceea a fost important sa vedem si biserica, si un grup de copii care a venit special sa ne cante ceva. E realmente foarte interesant cum reusim sa traim impreuna nu doar bine, ci si sa ducem tara mai departe. E relevant sa ne cunoastem istoria si valorile pe care le avem, dar si sa transmit si altora ce valori avem. Romania are de oferit enorm de mult, nu doar in domeniul securitatii si colaborarii, ci si in domeniul mostenirii culturale", a declarat Klaus Iohannis.

Presedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, se afla in Romania intr-o vizita de stat in perioada 24-26 mai. Dupa ce miercuri a fost primit de Klaus Iohannis si premierul Nicolae Ciuca, presedintele Germaniei a ajuns joi in judetele Sibiu si Timisoara. Steinmaier isi incheie vizita de stat in Romania vineri, 26 mai, in orasul de pe Bega, care este si Capitala Europeana a Culturii in 2023.

Comments