La ce ora nu trebuie sa iei decizii mari. Dr. Vlad Ciurea ii invata pe romani un truc mai putin stiut

La ce ora nu trebuie sa iei decizii mari. Dr. Vlad Ciurea ii invata pe romani un truc mai putin stiut

La ce ora nu trebuie sa iei decizii mari. Dr. Vlad Ciurea ii invata pe romani un truc mai putin stiu...

Cand este indicat sa luam decizii

Complexitatea umana si functionarea creierului au fost studiate indelung, iar concluziile arata ca exista anumite ore in care nu suntem pe deplin capabili sa luam cele mai bune decizii. In ciuda senzatiei de control absolut asupra situatiei si de sine, exista momente ale zilei in care putem fi mai predispusi sa facem greseli.

Medicul Vlad Ciurea explica ca exista anumite intervale orare in care creierul functioneaza la capacitate maxima. Aceste momente sunt cele mai propice pentru a lua decizii importante, reducand riscul de erori. Conform medicului, cel mai bine este sa iei decizii intre orele 10:00 - 12:00 si 16:00 - 18:00. In aceste intervale, creierul functioneaza optim, iar riscul de a face greseli este minim.

,,Ma contraactivez pentru elementele esentiale cu cele doua perioade de activitate cerebrala, intre 10:00-12:00 si 16:00-18:00. Aici, intre aceste ore, functionam cel mai bine, este dovedit cerebral. Fara biciuire, fara multitudini de cafele, merge creierul perfect.", a explicat medicul Vlad Ciurea in cadrul unui post TV.

Orele de evitat pentru luarea deciziilor

La polul opus, exista intervale orare in care ar trebui sa evitam luarea deciziilor. In afara intervalelor mentionate, creierul nu functioneaza la capacitate maxima si suntem mai predispusi sa facem alegeri gresite. Medicul Ciurea a subliniat ca, in afara acestor intervale optime, creierul este afectat de ,,dusmanii" care ii incetinesc functionarea.

Dr. Ciurea mentioneaza ca exista cinci ,,dusmani" principali ai creierului: stresul, zaharul, alcoolul, tutunul si drogurile. ,,Creierul are cinci dusmani: stresul, zaharul, alcoolul, tutunul - pentru ca strange vasele - si drogurile. Acestea din urma ma ingrozesc. Putem sa mentinem sanatatea mintala cu ganduri bune, optimism, zambet, activitate pozitiva, citit, scris si exercitiu fizic.", a explicat el.

Este evident ca ora din zi joaca un rol crucial in capacitatea noastra de a lua decizii importante. Alegand momentele potrivite pentru a lua hotarari si evitand factorii care pot afecta negativ functionarea creierului, putem reduce semnificativ riscul de a face greseli colosale. Asadar, pentru a lua cele mai bune decizii, este esential sa fim constienti de intervalele orare in care creierul nostru functioneaza la capacitate maxima.

Comments